Donirana sredstva "Mozaiku prijateljstva" i Crvenom krstu

Srna
Foto: GS

BANjALUKA- "Go far" fondacija, koja je nastala uz podršku "Infiniti internacional grupe", donirala je po 3.000 KM humanitarnoj organizaciji "Mozaik prijetljstva" u Banjaluci i Crvenom krstu u ovom gradu.

Direktor "Go far" fondacije Mirjana Tepšić istakla je da je prva donirana sredstva ove fondacije uplatila članica grupacije, kompanija "Prointer ITSS".

"Godinama pratimo rad javne kuhinje Mozaika prijateljstva, koju su neke od naših članica pomagale na mjesečnom nivou, a Fondacija, kao kruna našeg društveno odgovornog poslovanja, i ubuduće će im biti pri ruci", navela je Tepšićeva. Prema njenim riječima, cilj je da radom na tri fronta - kroz fondove za mlade talente, javne kuhinje i pomoć djeci, fondacija doprinese manjim socijalno-ekonomskim razlikama stanovništva i pomogne tamo gdje je najpotrebnije, saopšteno je iz "Go far" fondacije. Predstavnici "Mozaika prijetljstva" naveli su da im ova donacija znači još nekoliko stotina obroka za one koji svaki dan dolaze u ovu humanitarnu organizaciju.

"Sad dijelimo 600 obroka dnevno, a vikendom hiljadu. Svaki dan nam treba 300 hljebova, a u jedan obrok ide 120 kilograma krompira. Suvišno je i reći koliko nam znači svaka vrsta pomoći", rekao je predstavnik "Mozaika" Miroslav Subašić. Pomoć će jednako dobro doći i Crvenom krstu Banjaluka, gdje pomoć dnevno traži između 20 i 30 osoba.

"Grad je veliki i dosta je ljudi u stanju socijalne potrebe i zato nam saradnja sa Fondacijom zaista mnogo znači", rekla je sekretar Crvenog krsta Banjaluka Željkica Ilić.

 Osim "Mozaika prijateljstva" i Crvenog krsta, Fondacija će obradovati i mališane, tako što će pomoć od po 3.000 KM Dječiji dom "Rada Vranješević", Organizacija SOS dječija sela i "Nova generacija".

Iz Fondacije napominju da se prva sredstva prikupljena zahvaljujući GO FAR aplikaciji "Koračaj za humanost".

Svi oni koji su postavili besplatnu aplikaciju, šetnjom ili trčanjem učestvuju u prikupljanju novca, a kompanije će i ubuduće "kupovati" svaki pređeni korak, tačnije za svaki kilometar biće donirana po jedna marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana