Донација Владе Јапана: Дом здравља добио два санитетска возила

Агенције
Донација Владе Јапана: Дом здравља добио два санитетска возила

БАЊАЛУКА - Амбасада Јапана у Босни и Херцеговини, донирала је два санитетска возила бањалучком Дому здравља. Кључеве нових, савремених возила директорици Дома здравља Невени Тодоровић, уручио је јапански амбасадор Хидејуки Сакамото.

Сакамото је нагласио да Влада Јапана већ дуги низ година помаже становништво БиХ, а да су до сада у Репбулици Српској помогли обнову више болница и домова здравља.

“ Надам се да ће ова возила бити од користи становништву Бање Луке. Увидјели смо значај овог дома здравља као јединог великог центра примарне здравствене заштите у овој регији и одлучили да донирамо два возила." рекао је Сакамото и подсјетио да је Влада Јапана помогла обнову Основне школе „Јован Дучић“ у Залужанима, а да је данас потписан и уговор о обнови ОШ „Свети Сава“.

У име Града Бање Луке, амбасадору се на донацији захвалио градоначелник Игор Радојичић, који је нагласио да су нова возила била пријеко потребна како би здравствена заштита у граду била на нивоу.

Министар здравља и социјалне заштите РС, Ален Шеранић, казао је да су, захваљујући Јапану, опремљене болнице у Фочи и Касиндолу, 35 домова здравља у РС, центри базичне рехабилитације, а велику помоћ исказали су и приликом обуке здравствених радника.

Директор Дома здравља Бања Лука Невена Тодоровић, изјавила је да вриједност донације два санитетска возила износи 154.000 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана