Donacija Vlade Japana: Dom zdravlja dobio dva sanitetska vozila

Agencije
Donacija Vlade Japana: Dom zdravlja dobio dva sanitetska vozila

BANjALUKA - Ambasada Japana u Bosni i Hercegovini, donirala je dva sanitetska vozila banjalučkom Domu zdravlja. Ključeve novih, savremenih vozila direktorici Doma zdravlja Neveni Todorović, uručio je japanski ambasador Hidejuki Sakamoto.

Sakamoto je naglasio da Vlada Japana već dugi niz godina pomaže stanovništvo BiH, a da su do sada u Repbulici Srpskoj pomogli obnovu više bolnica i domova zdravlja.

“ Nadam se da će ova vozila biti od koristi stanovništvu Banje Luke. Uvidjeli smo značaj ovog doma zdravlja kao jedinog velikog centra primarne zdravstvene zaštite u ovoj regiji i odlučili da doniramo dva vozila." rekao je Sakamoto i podsjetio da je Vlada Japana pomogla obnovu Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Zalužanima, a da je danas potpisan i ugovor o obnovi OŠ „Sveti Sava“.

U ime Grada Banje Luke, ambasadoru se na donaciji zahvalio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je naglasio da su nova vozila bila prijeko potrebna kako bi zdravstvena zaštita u gradu bila na nivou.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, Alen Šeranić, kazao je da su, zahvaljujući Japanu, opremljene bolnice u Foči i Kasindolu, 35 domova zdravlja u RS, centri bazične rehabilitacije, a veliku pomoć iskazali su i prilikom obuke zdravstvenih radnika.

Direktor Doma zdravlja Banja Luka Nevena Todorović, izjavila je da vrijednost donacije dva sanitetska vozila iznosi 154.000 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana