Дом здравља Бањалука: Позив на бесплатне здравствене прегледе

Срна
Дом здравља Бањалука: Позив на бесплатне здравствене прегледе

БАЊАЛУКА - Дом здравља Бањалука позвао је Бањалучане, без обзира на то да ли имају здравствено осигурање, да обаве превентивне прегледе на Поликлиници, јер су бесплатни, а утврдиће и могуће ризике по њихово здравље.

Превентивни здравствени прегледи под називом "За твоје добро" почели су 1. фебруара и до 1. јуна обухватиће становнике мјесних заједница Центар један и два и Булевар.

Директор Дома здравља Бањалука Невена Тодоровић рекла је да се акција фокусира на најризичнија или типична обољења и то кардиоваскуларна и малигна обољења.

- Радимо скрининг на карциноме грлића материце, дојке, дебелог цријева и ректума и простате, те утврђујемо факторе ризика за кардиоваскуларне болести и дијабетес мелитус - појаснила је Тодоровићева.
Она је истакла да ће сви пацијенти добити позив из амбуланте породичне медицине да се одазову на прегледе, те моли и грађане који до сада нису позвани да се јаве породичном љекару који ће утврдити које прегледе треба да обаве.

- Поучени искуством из прошлогодишњег циклуса превентивних прегледа гдје су нам неажурирани подаци о бројевима телефона и тачном адресом пребивалишта наших грађана представљали велики проблем у позивању на прегледе, апелујемо да се становници јаве својим тимовима породичне медицине и доставе валидне податке - додала је Тодоровићева.

Акција "За твоје добро" почела је у октобру прошле године, а планирано је да током ове године прегледима буде обухваћено 27.000 становника Бањалуке.

Градским буџетом је за наставак ове акције планирано 600.000 КМ.

Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана