Дом за више од 70 паса из азила

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Више од 70 паса пронашло је власнике и дом у оквиру акције удомљавања паса из азила коју реализује град Бањалука.

Из градског Одјељења за комуналне послове Срни је речено да влада велико интересовање за акцију "Удоми љубав" коју градске власти реализују с циљем да пси из азила на Мањачи пронађу стални дом.

Акција је покренута почетком априла поводом Свјетског дана напуштених животиња. Услови за удомљавање су да је пас старости од три мјесеца до пет година, да није агресиван, да није угризао или повриједио човјека или другу животињу, те да је вакцинисан, микрочипован и здрав.

Будући власник мора да буде пунољетан, а једно лице може удомити максимално два пса из азила.

Подаци о власнику уносе се у образац за удомљавање и власник преузима обавезе према потписаној изјави, а добија и здравствену књижицу са уписаним вакцинама, третманима и сљедећим захватима.

"Власник је дужан да из било ког разлога немогућности држања пса врати у азил", напомињу из Одјељења и додају да се у случају повратка пса у азил у његов картон уписује разлог повратка, те, уколико ветеринар процијени да се и даље може удомити, поново улази у процес удомљавања.

Из Градске управе наводе да је покренута и посебна "Фејсбук" страница, а организују се и "Дани отворених врата" у азилу на Мањачи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана