Dom za više od 70 pasa iz azila

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Više od 70 pasa pronašlo je vlasnike i dom u okviru akcije udomljavanja pasa iz azila koju realizuje grad Banjaluka.

Iz gradskog Odjeljenja za komunalne poslove Srni je rečeno da vlada veliko interesovanje za akciju "Udomi ljubav" koju gradske vlasti realizuju s ciljem da psi iz azila na Manjači pronađu stalni dom.

Akcija je pokrenuta početkom aprila povodom Svjetskog dana napuštenih životinja. Uslovi za udomljavanje su da je pas starosti od tri mjeseca do pet godina, da nije agresivan, da nije ugrizao ili povrijedio čovjeka ili drugu životinju, te da je vakcinisan, mikročipovan i zdrav.

Budući vlasnik mora da bude punoljetan, a jedno lice može udomiti maksimalno dva psa iz azila.

Podaci o vlasniku unose se u obrazac za udomljavanje i vlasnik preuzima obaveze prema potpisanoj izjavi, a dobija i zdravstvenu knjižicu sa upisanim vakcinama, tretmanima i sljedećim zahvatima.

"Vlasnik je dužan da iz bilo kog razloga nemogućnosti držanja psa vrati u azil", napominju iz Odjeljenja i dodaju da se u slučaju povratka psa u azil u njegov karton upisuje razlog povratka, te, ukoliko veterinar procijeni da se i dalje može udomiti, ponovo ulazi u proces udomljavanja.

Iz Gradske uprave navode da je pokrenuta i posebna "Fejsbuk" stranica, a organizuju se i "Dani otvorenih vrata" u azilu na Manjači.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana