Дом "Рада Врањешевић" добиће нови намјештај

Александра Тодоровић
Дом "Рада Врањешевић" добиће нови намјештај

БАЊАЛУКА - На хуманитарном турниру у малом фудбалу "Осмијех за свако дијете", који је одигран током викенда, прикупљено је више од 7.000 КМ, а сав новац биће намијењен за куповину намјештаја у Дому за незбринуту дјецу "Рада Врањешевић" да би малишанима боравак у дому био што угоднији.

Директор Дома Владимир Кајкут казао је за "Глас Српске" да је од продаје карата на благајнама прикупљено 440 КМ, али да то није коначан износ.

- Током седмице очекујемо уплате на рачун од спонзора који су подржали догађај. Задовољни смо износом прикупљених средстава. Очекујемо донације још двадесетак фирми којима смо улазнице послали поштом - рекао је Кајкут.

Додао је да су у разговору са васпитачима одлучили да новац утроше на куповину намјештаја.

- Приоритет је набавка трпезаријских столова, столица, угаоне гарнитуре, клупа, комоде за ТВ, јер је то потрошни материјал и обнављамо их отприлике сваке двије године - казао је Кајкут.

Истакао је да су бројни спонзори препознали важност овог догађаја.

- Златна медаља отишла је тиму из Словеније. Екипа Борца, која је и домаћин, освојила је друго мјесто, а треће мјесто припало је тиму Партизана из Београда - казао је Кајкут.

Нагласио је да су малишани из дома имали прилику да упознају највеће регионалне фудбалске асове.

- На полувремену су са њима заиграли мали фудбал. Атмосфера је била одлична, а дјеца су добила и прелијепе успомене - каже Кајкут.

Према његовим ријечима, у договору са тренерима из фудбалског клуба БСК и Спартак, који имају школе фудбала за младе, одлучили су да упишу неколико дјеце из Дома на ове активности.

- На овај начин промовишемо основне људске вриједности и здрав начин живота. Надам се да ћемо идуће године још боље организовати овај турнир те да ће и посјећеност бити већа - истакао је Кајкут.

Додао је да у плану имају бројне радионице и пројекте којима ће обогатити квалитет живота дјеце у дому.

- Планирамо да изградимо дјечије игралиште или теретану на отвореном у нашем дворишту - нагласио је Кајкут.

Дневни центар

Владимир Кајкут је рекао да у склопу Дома "Рада Врањешевић" планирају да оформе и дневни центар, који ће бити намијењен дјеци са потешкоћама у развоју са територије Бањалуке.

- Дјеца и млади до 26 година моћи ће да бораве у том центру. Обраћали смо се донаторима који ће нас подржати у опремању сензорне собе, која би се користила као вид терапије за дјецу са потешкоћама у развоју, а која ће бити смјештена у новим просторијама - рекао је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана