Dom "Rada Vranješević" dobiće novi namještaj

Aleksandra Todorović
Dom "Rada Vranješević" dobiće novi namještaj

BANjALUKA - Na humanitarnom turniru u malom fudbalu "Osmijeh za svako dijete", koji je odigran tokom vikenda, prikupljeno je više od 7.000 KM, a sav novac biće namijenjen za kupovinu namještaja u Domu za nezbrinutu djecu "Rada Vranješević" da bi mališanima boravak u domu bio što ugodniji.

Direktor Doma Vladimir Kajkut kazao je za "Glas Srpske" da je od prodaje karata na blagajnama prikupljeno 440 KM, ali da to nije konačan iznos.

- Tokom sedmice očekujemo uplate na račun od sponzora koji su podržali događaj. Zadovoljni smo iznosom prikupljenih sredstava. Očekujemo donacije još dvadesetak firmi kojima smo ulaznice poslali poštom - rekao je Kajkut.

Dodao je da su u razgovoru sa vaspitačima odlučili da novac utroše na kupovinu namještaja.

- Prioritet je nabavka trpezarijskih stolova, stolica, ugaone garniture, klupa, komode za TV, jer je to potrošni materijal i obnavljamo ih otprilike svake dvije godine - kazao je Kajkut.

Istakao je da su brojni sponzori prepoznali važnost ovog događaja.

- Zlatna medalja otišla je timu iz Slovenije. Ekipa Borca, koja je i domaćin, osvojila je drugo mjesto, a treće mjesto pripalo je timu Partizana iz Beograda - kazao je Kajkut.

Naglasio je da su mališani iz doma imali priliku da upoznaju najveće regionalne fudbalske asove.

- Na poluvremenu su sa njima zaigrali mali fudbal. Atmosfera je bila odlična, a djeca su dobila i prelijepe uspomene - kaže Kajkut.

Prema njegovim riječima, u dogovoru sa trenerima iz fudbalskog kluba BSK i Spartak, koji imaju škole fudbala za mlade, odlučili su da upišu nekoliko djece iz Doma na ove aktivnosti.

- Na ovaj način promovišemo osnovne ljudske vrijednosti i zdrav način života. Nadam se da ćemo iduće godine još bolje organizovati ovaj turnir te da će i posjećenost biti veća - istakao je Kajkut.

Dodao je da u planu imaju brojne radionice i projekte kojima će obogatiti kvalitet života djece u domu.

- Planiramo da izgradimo dječije igralište ili teretanu na otvorenom u našem dvorištu - naglasio je Kajkut.

Dnevni centar

Vladimir Kajkut je rekao da u sklopu Doma "Rada Vranješević" planiraju da oforme i dnevni centar, koji će biti namijenjen djeci sa poteškoćama u razvoju sa teritorije Banjaluke.

- Djeca i mladi do 26 godina moći će da borave u tom centru. Obraćali smo se donatorima koji će nas podržati u opremanju senzorne sobe, koja bi se koristila kao vid terapije za djecu sa poteškoćama u razvoju, a koja će biti smještena u novim prostorijama - rekao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana