До 7. фебруара пријаве за програм пред полазак у школу

Срна
До 7. фебруара пријаве за програм пред полазак у школу

БАЊАЛУКА - Родитељи будућих првачића своје малишане могу да до 7. фебруара пријаве за учешће у Програму у години пред полазак у школу за дјецу која нису укључена у васпитно-образовни рад предшколских установа, рекла је Срни директор Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић.

Куртиновићева је истакла да ће Програм бити реализован у осам већих вртића овог центра, од 2. марта до 29. маја.

"Трајање програма је по 180 минута или три часа дневно, од 17.00 до 20.00 часова", рекла је Куртиновићева.

Она је навела да Програм у години пред полазак у школу подразумијева све аспекте развоја - психофизички, развој говора, стваралаштва и социоемоционални развој, као и рад на развоју крупне и фине моторике.

"Новина у Бањалуци је да је Програм ове године бесплатан, с тим да ће родитељи платити само осигурање за дјецу", рекла је Куртиновићева.

Куртиновићева је истакла да је приоритет овог програма социјализација дјеце и развој њихове емоционалне зрелости - да се навикну на групе како би се лакше одвојили од родитеља, лакше кренули у школу и били спремни за задатке који их очекују.

Она је нагласила да малишани који већ бораве у вртићима Програм припреме за полазак у школу похађају у редовним групама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана