Do 7. februara prijave za program pred polazak u školu

Srna
Do 7. februara prijave za program pred polazak u školu

BANjALUKA - Roditelji budućih prvačića svoje mališane mogu da do 7. februara prijave za učešće u Programu u godini pred polazak u školu za djecu koja nisu uključena u vaspitno-obrazovni rad predškolskih ustanova, rekla je Srni direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović.

Kurtinovićeva je istakla da će Program biti realizovan u osam većih vrtića ovog centra, od 2. marta do 29. maja.

"Trajanje programa je po 180 minuta ili tri časa dnevno, od 17.00 do 20.00 časova", rekla je Kurtinovićeva.

Ona je navela da Program u godini pred polazak u školu podrazumijeva sve aspekte razvoja - psihofizički, razvoj govora, stvaralaštva i socioemocionalni razvoj, kao i rad na razvoju krupne i fine motorike.

"Novina u Banjaluci je da je Program ove godine besplatan, s tim da će roditelji platiti samo osiguranje za djecu", rekla je Kurtinovićeva.

Kurtinovićeva je istakla da je prioritet ovog programa socijalizacija djece i razvoj njihove emocionalne zrelosti - da se naviknu na grupe kako bi se lakše odvojili od roditelja, lakše krenuli u školu i bili spremni za zadatke koji ih očekuju.

Ona je naglasila da mališani koji već borave u vrtićima Program pripreme za polazak u školu pohađaju u redovnim grupama.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana