Дјеца у Горњој Пискавици дочекала први кутак за игру

Илијана Божић
Дјеца у Горњој Пискавици дочекала први кутак за игру

БАЊАЛУКА - Малишани у Горњој Пискавици ускоро ће добити прво игралиште, јер се приводи крају монтажа љуљашки, тобогана и вртешки. Неке справе су већ постављене па дјеца већ користе нови кутак за забаву којем су се силно обрадовала.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић је истакао да је велики значај овог игралишта, те да је његова градња почела на иницијативу најмлађих становника.                                               

- Колико је то важно за дјецу, свједочи и чињеница да како смо постављали један по један реквизит, тако су их малишани користили и испробавали. Има још посла да игралиште буде потпуно и надам се да ће ускоро све оно што је предвиђено бити и завршено - рекао је Кнежевић.

Нагласио је да је овај пројекат реализован захваљујући подршци градоначелника Игора Радојичића, мјештана, те донатора Далибора Вишића и Лазе Шешића.

- Мјесне заједнице су од Градске управе добиле могућност да малим пројектима аплицирају за донацију у износу од 2.500 КМ. Пошто су у нашем насељу мјесна заједница и школа у склопу једног објекта, одлучили смо да у близини градимо дјечје игралиште, које нам је било неопходно - рекао је Кнежевић.

Истакао је да је захваљујући подршци града и донатора кутак за дјецу бетониран.

- Много су помогли и мјештани који су се радовима одазвали у великом броју - рекао је Кнежевић.

Додао је да је у реализацију овог пројекта уложено око 3.800 КМ.                 

- Поред справа за игру, постављена је и расвјета. Из Одјељења за комуналне послове обећали су да ће нам донирати неколико нових клупа и корпи за отпатке. То би требало да добијемо у јуну или јулу - казао је Кнежевић. 

Мјештани Горње Пискавице веома су задовољни што ће њихови најмлађи ускоро моћи да уживају у квалитетним садржајима у свом насељу.

- Игралиште је од великог значаја за дјецу, јер ће имати мјесто за окупљање и игру. Важно је да што мање времена проводе на улици или уз телефоне и компјутере. Моћи ће више да се друже и упознају, а уз игру на свјежем ваздуху биће здравија. Такође, уз игру на справама моћи ће и да се правилно развијају - рекао је један од мјештана који се представио само презименом Радуљ.   

Планови

Горан Кнежевић је нагласио да је игралиште само један од пројеката у Горњој Пискавици те да је у плану модернизација овог насеља.

- Наш дугорочни проблем је снабдијевање водом. Међутим, пројектом “Вода I” и то питање би ускоро требало да буде ријешено. План је да ове године почне освјетљавање улица и заселака, што ће подразумијевати измјештање свих бандера које ће ићи уз главне путеве. У договору са Градском управом Горња Пискавица би требало да добије и друштвени дом, а у плану су и пројекти везани за изградњу путева у овом крају - рекао је Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана