Djeca u Gornjoj Piskavici dočekala prvi kutak za igru

Ilijana Božić
Djeca u Gornjoj Piskavici dočekala prvi kutak za igru

BANjALUKA - Mališani u Gornjoj Piskavici uskoro će dobiti prvo igralište, jer se privodi kraju montaža ljuljaški, tobogana i vrteški. Neke sprave su već postavljene pa djeca već koriste novi kutak za zabavu kojem su se silno obradovala.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević je istakao da je veliki značaj ovog igrališta, te da je njegova gradnja počela na inicijativu najmlađih stanovnika.                                               

- Koliko je to važno za djecu, svjedoči i činjenica da kako smo postavljali jedan po jedan rekvizit, tako su ih mališani koristili i isprobavali. Ima još posla da igralište bude potpuno i nadam se da će uskoro sve ono što je predviđeno biti i završeno - rekao je Knežević.

Naglasio je da je ovaj projekat realizovan zahvaljujući podršci gradonačelnika Igora Radojičića, mještana, te donatora Dalibora Višića i Laze Šešića.

- Mjesne zajednice su od Gradske uprave dobile mogućnost da malim projektima apliciraju za donaciju u iznosu od 2.500 KM. Pošto su u našem naselju mjesna zajednica i škola u sklopu jednog objekta, odlučili smo da u blizini gradimo dječje igralište, koje nam je bilo neophodno - rekao je Knežević.

Istakao je da je zahvaljujući podršci grada i donatora kutak za djecu betoniran.

- Mnogo su pomogli i mještani koji su se radovima odazvali u velikom broju - rekao je Knežević.

Dodao je da je u realizaciju ovog projekta uloženo oko 3.800 KM.                 

- Pored sprava za igru, postavljena je i rasvjeta. Iz Odjeljenja za komunalne poslove obećali su da će nam donirati nekoliko novih klupa i korpi za otpatke. To bi trebalo da dobijemo u junu ili julu - kazao je Knežević. 

Mještani Gornje Piskavice veoma su zadovoljni što će njihovi najmlađi uskoro moći da uživaju u kvalitetnim sadržajima u svom naselju.

- Igralište je od velikog značaja za djecu, jer će imati mjesto za okupljanje i igru. Važno je da što manje vremena provode na ulici ili uz telefone i kompjutere. Moći će više da se druže i upoznaju, a uz igru na svježem vazduhu biće zdravija. Takođe, uz igru na spravama moći će i da se pravilno razvijaju - rekao je jedan od mještana koji se predstavio samo prezimenom Radulj.   

Planovi

Goran Knežević je naglasio da je igralište samo jedan od projekata u Gornjoj Piskavici te da je u planu modernizacija ovog naselja.

- Naš dugoročni problem je snabdijevanje vodom. Međutim, projektom “Voda I” i to pitanje bi uskoro trebalo da bude riješeno. Plan je da ove godine počne osvjetljavanje ulica i zaselaka, što će podrazumijevati izmještanje svih bandera koje će ići uz glavne puteve. U dogovoru sa Gradskom upravom Gornja Piskavica bi trebalo da dobije i društveni dom, a u planu su i projekti vezani za izgradnju puteva u ovom kraju - rekao je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana