Ђајић: Српска има будућност са младим Социјалдемократима

Срна
Ђајић: Српска има будућност са младим Социјалдемократима

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић оцијенио је да овај град, као и Република Српска имају будућност са младим члановима, функционерима и активистима ове странке.

"Презадовољан сам њиховим радом и у то сам се увјерио на састанцима. Ријеч је о младима који су веома образовани и патриотски просвећени. Они су показали да је СНСД партија која даје будућност Српској, те да је носилац свих патриотских активности", рекао је Ђајић након промоције Младих СНСД-а /МСД/ из Бањалуке.

Он је додао да је СНСД странка у којој млади могу да остварују амбиције у вези са властитим просперитетом и усавршавањем, али и на плану очувања Српске.

"Имамо велике планове са младим људима, а то је да им обезбиједимо најбоље школовање, едукације и слично", рекао је Ђајић новинарима.

Он је рекао да је СНСД, предвођен Милорадом Додиком, за покретање дијалога између Српске и Федерације БиХ о будућности БиХ.

"Желимо сарадњу и дијалог. Не желимо ултиматуме и да се Српској отимају овлашћења, као ни наређивачку политику из Сарајева у којој нема развоја Српске. Додик је и сам рекао да, ако нема договора, онда желимо миран и достојанствен разлаз", нагласио је Ђајић.

Када је ријеч о епидемиолошкој ситуацији, Ђајић је навео да је у Универзитетском клиничком центру Српске, који води, и даље велики број обољелих.

"Више од 100 пацијената прегледамо дневно, а око 40 њих остаје на лијечењу. Готово сви кревети у интензивним јединицама су попуњени и сада убацујемо нове јер је све више тешко обољелих", рекао је Ђајић.

Предсједник МСД Бањалука Немања Бабић рекао је да се са доласком Ђајића на чело бањалучког СНСД-а ушло у реконструкцију локалног градског одбора те странке.

"Млади су обавили одређене анализе, а план је даље јачање дјеловања организације. Много рада и труда је испред нас, а план је и да обиљежимо Дан града Бањалука 22. април. Међу младим социјалдемократима осјећа се одлична енергија и већ сада су нам се придружили најбољи средњошколци и студенти. Позивамо и остале младе људе да нам се придруже и да радимо заједно за нашу Бањалуку и Српску", рекао је Бабић.

Ања Љубојевић, која је изабрана за потпредсједника МСД-а Бањалука, рекла је да се много улаже у младе СНСД-а.

Она је подсјетила да су млади ове странке након посљедњих избора урадили више великих акција, међу којима је обиљежавање Дана Републике - 9. јануара, када су упутили значајну донацији једној јавној кухињи.

Љубојевићева је рекла да су недавно обавили и цјелодневну акцију чишћења Бањалуке, јер нису могли да гледају да град буде затрпан смећем. "Покушај стварања циркуса од градоначелника Бањалуке нисмо могли да дозволимо", рекла је Љубојевићева.

Секретар МСД Бањалука Никола Срдић рекао је да СНСД окупља више од 3.500 младих који су потребни политичком поднебљу Српске. "Том поднебљу су потребни млади, поштени и образовани људи, које окупља СНСД", додао је Срдић.

Промоцији су присуствовали бројни млади СНСД-а, као и предсједник Скупштине града Бањалука Младен Илић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана