Đajić: Srpska ima budućnost sa mladim Socijaldemokratima

Srna
Đajić: Srpska ima budućnost sa mladim Socijaldemokratima

BANjALUKA - Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka Vlado Đajić ocijenio je da ovaj grad, kao i Republika Srpska imaju budućnost sa mladim članovima, funkcionerima i aktivistima ove stranke.

"Prezadovoljan sam njihovim radom i u to sam se uvjerio na sastancima. Riječ je o mladima koji su veoma obrazovani i patriotski prosvećeni. Oni su pokazali da je SNSD partija koja daje budućnost Srpskoj, te da je nosilac svih patriotskih aktivnosti", rekao je Đajić nakon promocije Mladih SNSD-a /MSD/ iz Banjaluke.

On je dodao da je SNSD stranka u kojoj mladi mogu da ostvaruju ambicije u vezi sa vlastitim prosperitetom i usavršavanjem, ali i na planu očuvanja Srpske.

"Imamo velike planove sa mladim ljudima, a to je da im obezbijedimo najbolje školovanje, edukacije i slično", rekao je Đajić novinarima.

On je rekao da je SNSD, predvođen Miloradom Dodikom, za pokretanje dijaloga između Srpske i Federacije BiH o budućnosti BiH.

"Želimo saradnju i dijalog. Ne želimo ultimatume i da se Srpskoj otimaju ovlašćenja, kao ni naređivačku politiku iz Sarajeva u kojoj nema razvoja Srpske. Dodik je i sam rekao da, ako nema dogovora, onda želimo miran i dostojanstven razlaz", naglasio je Đajić.

Kada je riječ o epidemiološkoj situaciji, Đajić je naveo da je u Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, koji vodi, i dalje veliki broj oboljelih.

"Više od 100 pacijenata pregledamo dnevno, a oko 40 njih ostaje na liječenju. Gotovo svi kreveti u intenzivnim jedinicama su popunjeni i sada ubacujemo nove jer je sve više teško oboljelih", rekao je Đajić.

Predsjednik MSD Banjaluka Nemanja Babić rekao je da se sa dolaskom Đajića na čelo banjalučkog SNSD-a ušlo u rekonstrukciju lokalnog gradskog odbora te stranke.

"Mladi su obavili određene analize, a plan je dalje jačanje djelovanja organizacije. Mnogo rada i truda je ispred nas, a plan je i da obilježimo Dan grada Banjaluka 22. april. Među mladim socijaldemokratima osjeća se odlična energija i već sada su nam se pridružili najbolji srednjoškolci i studenti. Pozivamo i ostale mlade ljude da nam se pridruže i da radimo zajedno za našu Banjaluku i Srpsku", rekao je Babić.

Anja Ljubojević, koja je izabrana za potpredsjednika MSD-a Banjaluka, rekla je da se mnogo ulaže u mlade SNSD-a.

Ona je podsjetila da su mladi ove stranke nakon posljednjih izbora uradili više velikih akcija, među kojima je obilježavanje Dana Republike - 9. januara, kada su uputili značajnu donaciji jednoj javnoj kuhinji.

Ljubojevićeva je rekla da su nedavno obavili i cjelodnevnu akciju čišćenja Banjaluke, jer nisu mogli da gledaju da grad bude zatrpan smećem. "Pokušaj stvaranja cirkusa od gradonačelnika Banjaluke nismo mogli da dozvolimo", rekla je Ljubojevićeva.

Sekretar MSD Banjaluka Nikola Srdić rekao je da SNSD okuplja više od 3.500 mladih koji su potrebni političkom podneblju Srpske. "Tom podneblju su potrebni mladi, pošteni i obrazovani ljudi, koje okuplja SNSD", dodao je Srdić.

Promociji su prisustvovali brojni mladi SNSD-a, kao i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana