Директори школа подржали иницијативу младих СНСД-а

Александар Стојановић
Директори школа подржали иницијативу младих СНСД-а

Директори Грађевинске, Угоститељско-трговинско-туристичке и Школе ученика у привреди поздравили су иницијативу младих СНСД-а да се у Бањалуци изгради средњошколски центар и да се ове три стручне школе нађу под једним кровом.

Директор Угоститељске школе Борис Спасојевић казао је за "Глас Српске" да ова идеја постоји од раније, те да је предвиђено да се тај центар гради на земљишту у близини Пољопривредне школе.

- Објекти наших школа су већ увелико застарили и нису условни за одвијање наставе, а уз то проблем представљају и нерјешени имовински односи. Ученици немају фискултурну салу, а све радове је тешко реализовати због правних процедура. Један објекат био би јефтиније, боље и практичније рјешење и за ученике и професоре, али и за Град – казао је Спасојевић.

Директор Грађевинске школе Љубан Бајић поздравио је ову идеју и истакао да је важно да је, ако дође до реализације, на пројектантима да будући објекат адаптирају за потребе великог броја ученика.

- Добар примјер имамо у Новом месту у Словенији, гдје спортску дворану поред кошаркашког клуба "Крка", дворану користе и ученици пет средњих школа. Нови центар би значајно олакшао рад ученицима и професорима. Нама проблем представља што не можемо да аплицирамо за пројекте енергатске ефикасности или било шта што је везано за поправку школе, јер нисмо власници објекта – казао је Бајић.

И директор Школе ученика у привреди Драгољуб Вуковић сложио се са колегама и казао да је постојеће стање и значајно веће финансијско оптерећење за школу и Град.

- Не можемо се пожалити на локацију или сам објекат школе, јер смо скоро добили и нови кров, а уложено је доста и у опрему. Међутим, тешко је провести практичну наставу, а нарочито часове физичког васпитања. Ми изнајмљујемо дворану и за нас је то велики трошак – истакао је Вуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана