Direktori škola podržali inicijativu mladih SNSD-a

Aleksandar Stojanović
Direktori škola podržali inicijativu mladih SNSD-a

Direktori Građevinske, Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke i Škole učenika u privredi pozdravili su inicijativu mladih SNSD-a da se u Banjaluci izgradi srednjoškolski centar i da se ove tri stručne škole nađu pod jednim krovom.

Direktor Ugostiteljske škole Boris Spasojević kazao je za "Glas Srpske" da ova ideja postoji od ranije, te da je predviđeno da se taj centar gradi na zemljištu u blizini Poljoprivredne škole.

- Objekti naših škola su već uveliko zastarili i nisu uslovni za odvijanje nastave, a uz to problem predstavljaju i nerješeni imovinski odnosi. Učenici nemaju fiskulturnu salu, a sve radove je teško realizovati zbog pravnih procedura. Jedan objekat bio bi jeftinije, bolje i praktičnije rješenje i za učenike i profesore, ali i za Grad – kazao je Spasojević.

Direktor Građevinske škole Ljuban Bajić pozdravio je ovu ideju i istakao da je važno da je, ako dođe do realizacije, na projektantima da budući objekat adaptiraju za potrebe velikog broja učenika.

- Dobar primjer imamo u Novom mestu u Sloveniji, gdje sportsku dvoranu pored košarkaškog kluba "Krka", dvoranu koriste i učenici pet srednjih škola. Novi centar bi značajno olakšao rad učenicima i profesorima. Nama problem predstavlja što ne možemo da apliciramo za projekte energatske efikasnosti ili bilo šta što je vezano za popravku škole, jer nismo vlasnici objekta – kazao je Bajić.

I direktor Škole učenika u privredi Dragoljub Vuković složio se sa kolegama i kazao da je postojeće stanje i značajno veće finansijsko opterećenje za školu i Grad.

- Ne možemo se požaliti na lokaciju ili sam objekat škole, jer smo skoro dobili i novi krov, a uloženo je dosta i u opremu. Međutim, teško je provesti praktičnu nastavu, a naročito časove fizičkog vaspitanja. Mi iznajmljujemo dvoranu i za nas je to veliki trošak – istakao je Vuković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana