Дио пројекта „Grand Trade Центар” у наредном семестру у склопу наставног процеса на Архитектонском факултету

ГС
Foto: Grand Trade

БАЊАЛУЛА - Студенти бањалучког Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета имаће прилику да израде идејно партерно-пејзажно рјешење у склопу највећег стамбено-пословни комплекса који се гради у БиХ и да за то буду награђени.

Омогућено је то потписивањем Уговора одговорних лица Архитектонског факултета и бањалучке компаније „Grand Trade“. С обзиром на значај пројекта, Архитектонски факултет формирао је изборни предмет кроз наставни процес у љетном семестару.

-Конкурс ће се реализовати кроз наставни процес на изборном предмету Простор, тијело и архитектура у току љетног семестра академске 2021/2022. године (март-јун 2022. године). Планиран наградни фонд износи 1.500 КМ. У склопу сарадње је планирана припрема изложбе студентских радова и презентација конкурсних рјешења од стране студената. Рок за предају конкурсних рјешења је 14.06.2022, док је термин отварања изложбе и додјела награда планиран за 27.06.2022. - рекла је, продекан за наставу Архитектонско-грађевинско-геодетског факултета Тања Тркуља.

Плато стамбено-пословног комплекса „Grand Trade Центар“ је првенствено јавни простор који може да задовољи потребе хитних интервенција здравствених, ватрогасних и осталих служби. Дефинисано је да та улога буде очувана и у изради рјешења за уређење. У компанији „Grand Trade“, која је пружила прилику студентима да буду дио огромног грађевинског пројекта, кажу да су већ јасно дефинисане обавезе и студената и компаније.

-Ово је још једна прилика коју пружамо студентима Универзитета у Бањалуци да буду награђени за свој рад кроз образовање. Преузели смо обавезу да симболично наградимо студенте, али  и њихове менторе који буду израђивали идејно рјешење. Велико нам је задовољство и што ће стручно вођење и рад са студентима бити усмјерен на наш стамбено-пословни комплекс који ће, заправо, бити препознатљив грађевински центар у Бањалуци - рекла је портпарол компаније „Grand Trade“ Милана Ситничић.

Од укупно пет чланова комисије , троје ће бити из компаније „Grand Trade „и учествовати  у жирирању студената. Укупно ће бити уручене три награде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана