Dio projekta „Grand Trade Centar” u narednom semestru u sklopu nastavnog procesa na Arhitektonskom fakultetu

GS
Foto: Grand Trade

BANjALULA - Studenti banjalučkog Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta imaće priliku da izrade idejno parterno-pejzažno rješenje u sklopu najvećeg stambeno-poslovni kompleksa koji se gradi u BiH i da za to budu nagrađeni.

Omogućeno je to potpisivanjem Ugovora odgovornih lica Arhitektonskog fakulteta i banjalučke kompanije „Grand Trade“. S obzirom na značaj projekta, Arhitektonski fakultet formirao je izborni predmet kroz nastavni proces u ljetnom semestaru.

-Konkurs će se realizovati kroz nastavni proces na izbornom predmetu Prostor, tijelo i arhitektura u toku ljetnog semestra akademske 2021/2022. godine (mart-jun 2022. godine). Planiran nagradni fond iznosi 1.500 KM. U sklopu saradnje je planirana priprema izložbe studentskih radova i prezentacija konkursnih rješenja od strane studenata. Rok za predaju konkursnih rješenja je 14.06.2022, dok je termin otvaranja izložbe i dodjela nagrada planiran za 27.06.2022. - rekla je, prodekan za nastavu Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog fakulteta Tanja Trkulja.

Plato stambeno-poslovnog kompleksa „Grand Trade Centar“ je prvenstveno javni prostor koji može da zadovolji potrebe hitnih intervencija zdravstvenih, vatrogasnih i ostalih službi. Definisano je da ta uloga bude očuvana i u izradi rješenja za uređenje. U kompaniji „Grand Trade“, koja je pružila priliku studentima da budu dio ogromnog građevinskog projekta, kažu da su već jasno definisane obaveze i studenata i kompanije.

-Ovo je još jedna prilika koju pružamo studentima Univerziteta u Banjaluci da budu nagrađeni za svoj rad kroz obrazovanje. Preuzeli smo obavezu da simbolično nagradimo studente, ali  i njihove mentore koji budu izrađivali idejno rješenje. Veliko nam je zadovoljstvo i što će stručno vođenje i rad sa studentima biti usmjeren na naš stambeno-poslovni kompleks koji će, zapravo, biti prepoznatljiv građevinski centar u Banjaluci - rekla je portparol kompanije „Grand Trade“ Milana Sitničić.

Od ukupno pet članova komisije , troje će biti iz kompanije „Grand Trade „i učestvovati  u žiriranju studenata. Ukupno će biti uručene tri nagrade.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana