Дефиле кочија на Духовски уторак

А. Ј. Р.
Дефиле кочија на Духовски уторак

БАЊАЛУКА - Градска "Тржница" и Градска управа и ове ће године традиционално обиљежити велики хришћански празник - Духове, а том приликом биће уприличен богат културно-забавни програм у којем ће моћи уживати суграђани и посјетиоци. Као и сваке године највише пажње привући ће дефиле кочија кроз срце највећег града Републике Српске.

 - Све је спремно за одржавање манифестације Духовски уторак којом ћемо, поштујући традицију и обичаје, сутра обиљежити празник Духове – саопштено је из Градске управе.

Иначе, овај хришћански празник светкује се три дана и некада је био обиљежаван у граду на Врбасу на традиционалан начин. Осим славског обреда, пригодног програма и славског ручка, који ће бити уприличен на Новој пијаци од 14 часова, на овој локацији биће организована и смотра кочија, као и избор побједника у категоријама најљепши фијакер, најљепши комплет и најљепша традиционална коњска запрега.

- Дефиле кочија кренуће у 17 часова од Нове пијаце према Храму Христа Спаситеља гдје ће од 18 часова бити уприличен дочек кочија. Посјетиоце очекује и богат културно-умјетнички програм - наводе из градске управе. Упућен је позив суграђанима и посјетиоцима да буду дио овог јединственог догађаја који ће још једном оживјети традицију пријашњих времена.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана