Defile kočija na Duhovski utorak

A. J. R.
Defile kočija na Duhovski utorak

BANjALUKA - Gradska "Tržnica" i Gradska uprava i ove će godine tradicionalno obilježiti veliki hrišćanski praznik - Duhove, a tom prilikom biće upriličen bogat kulturno-zabavni program u kojem će moći uživati sugrađani i posjetioci. Kao i svake godine najviše pažnje privući će defile kočija kroz srce najvećeg grada Republike Srpske.

 - Sve je spremno za održavanje manifestacije Duhovski utorak kojom ćemo, poštujući tradiciju i običaje, sutra obilježiti praznik Duhove – saopšteno je iz Gradske uprave.

Inače, ovaj hrišćanski praznik svetkuje se tri dana i nekada je bio obilježavan u gradu na Vrbasu na tradicionalan način. Osim slavskog obreda, prigodnog programa i slavskog ručka, koji će biti upriličen na Novoj pijaci od 14 časova, na ovoj lokaciji biće organizovana i smotra kočija, kao i izbor pobjednika u kategorijama najljepši fijaker, najljepši komplet i najljepša tradicionalna konjska zaprega.

- Defile kočija krenuće u 17 časova od Nove pijace prema Hramu Hrista Spasitelja gdje će od 18 časova biti upriličen doček kočija. Posjetioce očekuje i bogat kulturno-umjetnički program - navode iz gradske uprave. Upućen je poziv sugrađanima i posjetiocima da budu dio ovog jedinstvenog događaja koji će još jednom oživjeti tradiciju prijašnjih vremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana