Даровитост за пет у општој гимназији КШЦ у Бањалуци

Г.С.
Даровитост за пет у општој гимназији КШЦ у Бањалуци

БАЊАЛУКА - Опћа гимназија Католичког школског центра у Бањалуци, крајем марта, доживљавала је своје ново даровито буђење захваљујући талентима ученика и наставника.

-Наиме, ове године, како смо то пожељели приликом припреме овогодишњих активности поводом обиљежавања Међународног дана даровитости, препознати смо као мјесто гдје се таленти срцем и радом у континуитету надахњују. У периоду од 18. до 22. марта окупили смо све оне који даровитошћу дефинишу своју стварност.

У нашој школи своју креативност су кроз пројекат "Даровитост за 5" показали бројни ученици и наставници с најљепшом верзијом себе кроз фантастичне радионице, плес, представу, анимирани филм и друге многобројне активности.  

Током пет дана уз даровите изузетно смо захвани креативцима у свом позиву – наставницима и стручним сарадницима – наводе из Катоичког школског центра у Бањалуци те додају је град Бањалука учинио Дом омладине буде мјесто незаборавног сусрета са Спортском гимназијом из Београда која је извођењем представе „Замислите" објединила енергију, радост, спектакуларне акробације, плес, и учинило да се схвати да даровитост и младост не познају границе.

Чланови УГ „Звјездица" у сарадњи с Биолошком и Спортском секцијом школе поново су холу Опште гимназије КШЦ загријали осмјесима и непоновљвим активностима.

Укупно 11 професора Опште гимназије Католичког школског центра и 4 професора београдске спортске гимназије, појединачно и тимски, показали су да креативан и истински наставник јесте и биће звијезда водиља сваког ученика, школе и друштва.

- Вјерни својој професији, оптимизму, мисији перманентног његовања стваралаштва и креативности у младим бићима који кроз таленат најљепше исказују оно што носе у себи научили смо оно што су овогодишњи дани даровитости и доказали. Трендови диктирају неке тренутне актулености, а љубав, племенитост, љепота, посвећеност и свеприсутни дух стваралаштва  непоколебљиви су  и увијек у моди, наводе они.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана