Darovitost za pet u opštoj gimnaziji KŠC u Banjaluci

G.S.
Darovitost za pet u opštoj gimnaziji KŠC u Banjaluci

BANjALUKA - Opća gimnazija Katoličkog školskog centra u Banjaluci, krajem marta, doživljavala je svoje novo darovito buđenje zahvaljujući talentima učenika i nastavnika.

-Naime, ove godine, kako smo to poželjeli prilikom pripreme ovogodišnjih aktivnosti povodom obilježavanja Međunarodnog dana darovitosti, prepoznati smo kao mjesto gdje se talenti srcem i radom u kontinuitetu nadahnjuju. U periodu od 18. do 22. marta okupili smo sve one koji darovitošću definišu svoju stvarnost.

U našoj školi svoju kreativnost su kroz projekat "Darovitost za 5" pokazali brojni učenici i nastavnici s najljepšom verzijom sebe kroz fantastične radionice, ples, predstavu, animirani film i druge mnogobrojne aktivnosti.  

Tokom pet dana uz darovite izuzetno smo zahvani kreativcima u svom pozivu – nastavnicima i stručnim saradnicima – navode iz Katoičkog školskog centra u Banjaluci te dodaju je grad Banjaluka učinio Dom omladine bude mjesto nezaboravnog susreta sa Sportskom gimnazijom iz Beograda koja je izvođenjem predstave „Zamislite" objedinila energiju, radost, spektakularne akrobacije, ples, i učinilo da se shvati da darovitost i mladost ne poznaju granice.

Članovi UG „Zvjezdica" u saradnji s Biološkom i Sportskom sekcijom škole ponovo su holu Opšte gimnazije KŠC zagrijali osmjesima i neponovljvim aktivnostima.

Ukupno 11 profesora Opšte gimnazije Katoličkog školskog centra i 4 profesora beogradske sportske gimnazije, pojedinačno i timski, pokazali su da kreativan i istinski nastavnik jeste i biće zvijezda vodilja svakog učenika, škole i društva.

- Vjerni svojoj profesiji, optimizmu, misiji permanentnog njegovanja stvaralaštva i kreativnosti u mladim bićima koji kroz talenat najljepše iskazuju ono što nose u sebi naučili smo ono što su ovogodišnji dani darovitosti i dokazali. Trendovi diktiraju neke trenutne aktulenosti, a ljubav, plemenitost, ljepota, posvećenost i sveprisutni duh stvaralaštva  nepokolebljivi su  i uvijek u modi, navode oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana