Данас пливање за Часни крст

А. Т.
Данас пливање за Часни крст

БАЊАЛУКА - Поводом великог хришћанског празника Богојављења данас ће бити одржана богојављенска литија и пливање за Часни крст.

Централна прослава започеће у девет часова светом архијерејском литургијом у Храму Христа Спаситеља. Након тога, у 12 часова, испред Храма кренуће богојављенска литија ка мосту “Патре”, гдје ће бити обављено водоосвештање са спуштањем Часног крста у Врбас и пливање за крст. Из Бањалучке парохије позвали су вјернике и учеснике да се придржавају свих препоручених епидемиолошких мјера.

Због обиљежавања Богојављења биће обустављен саобраћај од 11 до 14 часова у улицама Краља Петра И Карађорђевића, Марије Бурсаћ, на Булевару цара Душана, улицама Теодора Колокотрониса, Патре, Исаије Митровића, Макарија Соколовића, Славка Родића, Љупка Рачића, Браће и сестара Капор и 22. априла. За вријеме обуставе биће извршене корекције на линијама јавног превоза, и то 1, 6, 8, 13Б, 3, 3Б, 9, 9И, 10, 13, 13А, 9Б, 13П, 17, 14, 20 и 39. Републичке линије јавног превоза се преусмјеравају из Булевара војводе Степе Степановића у улице Мајке Југовића, Гавре Вучковића, Гундулићеву, Алеју Светог Саве и даље регистрованим трасама. За вријеме обуставе саобраћај ће регулисати припадници МУП-а Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана