Danas plivanje za Časni krst

A. T.
Danas plivanje za Časni krst

BANjALUKA - Povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja danas će biti održana bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst.

Centralna proslava započeće u devet časova svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja. Nakon toga, u 12 časova, ispred Hrama krenuće bogojavljenska litija ka mostu “Patre”, gdje će biti obavljeno vodoosveštanje sa spuštanjem Časnog krsta u Vrbas i plivanje za krst. Iz Banjalučke parohije pozvali su vjernike i učesnike da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mjera.

Zbog obilježavanja Bogojavljenja biće obustavljen saobraćaj od 11 do 14 časova u ulicama Kralja Petra I Karađorđevića, Marije Bursać, na Bulevaru cara Dušana, ulicama Teodora Kolokotronisa, Patre, Isaije Mitrovića, Makarija Sokolovića, Slavka Rodića, Ljupka Račića, Braće i sestara Kapor i 22. aprila. Za vrijeme obustave biće izvršene korekcije na linijama javnog prevoza, i to 1, 6, 8, 13B, 3, 3B, 9, 9I, 10, 13, 13A, 9B, 13P, 17, 14, 20 i 39. Republičke linije javnog prevoza se preusmjeravaju iz Bulevara vojvode Stepe Stepanovića u ulice Majke Jugovića, Gavre Vučkovića, Gundulićevu, Aleju Svetog Save i dalje registrovanim trasama. Za vrijeme obustave saobraćaj će regulisati pripadnici MUP-a Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana