Дајакаши из Врбаса извадили 15 бетонских канти за отпатке

Srna
Дајакаши из Врбаса извадили 15 бетонских канти за отпатке

БАЊАЛУКА - Одјељење за комуналне послове Градске управе Бањалука поздравило је акцију бањалучких чланова бањалучког "Дајак клуба" који су недавно из корита ријеке Врбас извадили 15 бетонских канти за отпатке, које су несавјесни појединци бацили у ријеку. Из овог одјељења су апеловали на све суграђане да чувају комуналну опрему која је заједничко добро и дужнос грађана је да то чува.

"Бацање канти у Врбас из чисте обијести је непримјерено дјело и за сваку осуду. Уз то што су извадили канте из Врбаса, дајакаши су их касније очистили и дезинфиковали. Канте које су исправне и неоштећене вратили смо у употребу на мјестима гдје је то потребно", нагласили су из Одјељења за комуналне послове.

Бетонске канте за отпатке су постављене у насељу Старчевица, на дјечијем игралишту у Улици Симе Миљуша и на шеталишту од Ребровачког моста према Делти.

Дајакаши "Дајак клуба" Бањалука су истакли да су сваког дана на ријеци Врбас и да сваку неправилност коју уоче настоје да ријеше.

"Овај пут смо се организовали да повадимо канте из Врбаса, јер је наш основни циљ чиста ријека и њене обале" закључили су у "Дајак клубу" Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана