Dajakaši iz Vrbasa izvadili 15 betonskih kanti za otpatke

Srna
Dajakaši iz Vrbasa izvadili 15 betonskih kanti za otpatke

BANjALUKA - Odjeljenje za komunalne poslove Gradske uprave Banjaluka pozdravilo je akciju banjalučkih članova banjalučkog "Dajak kluba" koji su nedavno iz korita rijeke Vrbas izvadili 15 betonskih kanti za otpatke, koje su nesavjesni pojedinci bacili u rijeku. Iz ovog odjeljenja su apelovali na sve sugrađane da čuvaju komunalnu opremu koja je zajedničko dobro i dužnos građana je da to čuva.

"Bacanje kanti u Vrbas iz čiste obijesti je neprimjereno djelo i za svaku osudu. Uz to što su izvadili kante iz Vrbasa, dajakaši su ih kasnije očistili i dezinfikovali. Kante koje su ispravne i neoštećene vratili smo u upotrebu na mjestima gdje je to potrebno", naglasili su iz Odjeljenja za komunalne poslove.

Betonske kante za otpatke su postavljene u naselju Starčevica, na dječijem igralištu u Ulici Sime Miljuša i na šetalištu od Rebrovačkog mosta prema Delti.

Dajakaši "Dajak kluba" Banjaluka su istakli da su svakog dana na rijeci Vrbas i da svaku nepravilnost koju uoče nastoje da riješe.

"Ovaj put smo se organizovali da povadimo kante iz Vrbasa, jer je naš osnovni cilj čista rijeka i njene obale" zaključili su u "Dajak klubu" Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana