Центар за породицу ускоро почиње да ради: Већа доступност социјалних услуга

Т. Б.
Центар за породицу ускоро почиње да ради: Већа доступност социјалних услуга

БАЊАЛУКА - Центар за породицу, у склопу Центра за социјални рад, требало би да почне са радом у новембру као издвојена јединица на посебној локацији.

Из Центра за социјални рад су рекли да ће се Центар за породицу налазити у улици Јосифа Панчића 8, у насељу Старчевица. Додали су да је потребно да простор буде адаптиран и опремљен.

- Основна сврха Центра за породицу је унапређење социјалних услуга за породице и дјецу на подручју града. Успоставом Центра за породицу у оквиру Центра за социјални рад побољшаће се постојеће и успоставити нове социјалне услуге, попут савјетовалишта за жене - навели су  у центру.

Тренутно у склопу ове јавне установе функционише породично савјетовалиште, које је усмјерено на превентивни и терапијски рад са члановима породичне заједнице.

Према информацијама из ове установе, у 2021. години планирано је увећање броја предмета у односу на 2020.

- Пандемија вируса корона утицала је на смањење броја предмета у 2020. години с обзиром на то да су породице одгађале рјешавање конфликтних ситуација и одласке у савјетовалиште због погоршане епидемиолошке ситуације - наведено је у овогодишњем програму рада Центра за социјални рад.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана