Centar za porodicu uskoro počinje da radi: Veća dostupnost socijalnih usluga

T. B.
Centar za porodicu uskoro počinje da radi: Veća dostupnost socijalnih usluga

BANjALUKA - Centar za porodicu, u sklopu Centra za socijalni rad, trebalo bi da počne sa radom u novembru kao izdvojena jedinica na posebnoj lokaciji.

Iz Centra za socijalni rad su rekli da će se Centar za porodicu nalaziti u ulici Josifa Pančića 8, u naselju Starčevica. Dodali su da je potrebno da prostor bude adaptiran i opremljen.

- Osnovna svrha Centra za porodicu je unapređenje socijalnih usluga za porodice i djecu na području grada. Uspostavom Centra za porodicu u okviru Centra za socijalni rad poboljšaće se postojeće i uspostaviti nove socijalne usluge, poput savjetovališta za žene - naveli su  u centru.

Trenutno u sklopu ove javne ustanove funkcioniše porodično savjetovalište, koje je usmjereno na preventivni i terapijski rad sa članovima porodične zajednice.

Prema informacijama iz ove ustanove, u 2021. godini planirano je uvećanje broja predmeta u odnosu na 2020.

- Pandemija virusa korona uticala je na smanjenje broja predmeta u 2020. godini s obzirom na to da su porodice odgađale rješavanje konfliktnih situacija i odlaske u savjetovalište zbog pogoršane epidemiološke situacije - navedeno je u ovogodišnjem programu rada Centra za socijalni rad.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana