Чаробни свијет нота обојен златом: Музичка школа “Opus conmusica” наставља да ниже успјехе

Катарина Шапоња
Чаробни свијет нота обојен златом: Музичка школа “Opus conmusica” наставља да ниже успјехе

Музичка школа “Opus conmusica” већ традиционално осваја медаље на разним такмичењима, а посљедњи њихов велики успјех био је на Међународном сајму образовања “Путокази” у Србији на којем су освојили чак три златне медаље и повељу.

Ријеч је о наградама које су регионалног карактера из области оцјене квалитета васпитно-образовне установе. Како су навели из ове школе, на престижном сајму у Србији учествовале су и институције које представљају више од 500 образовних профила и дају свеобухватну понуду средњег, вишег и високог школства.

Директорица школе “Opus conmusica” Драгана Бањац рекла је за “Глас Српске” како им награде много значе, те представљају велико признање за досадашњи рад.

- Сваке године имамо традиционална такмичења, али се током године више базирамо на јавне концерте зато што сматрамо да је већа мотивација за ученике да се јавно представљају и тако напредују - казала је Бањчева те додала да своја умијећа редовно показују на концертима, а имају и сарадњу са свим културним институцијама у граду.

Како сматра, тајна њиховог успјеха је велика посвећеност послу, љубав према музици и педагогији, те широк спектар понуде за све ученике ове установе.

- Наша школа ради већ трећу деценију и прва смо приватна музичка школа у БиХ са око 180 чланова, основана са циљем промовисања значаја музичког образовања и стабилнијег интелектуалног развоја личности - објаснила је Бањчева.

Она је објаснила да у нашем образовном систему још није заступљено да са инструменталном наставом ученици могу да крену већ у предшколском узрасту, гдје индивидуално свирају на клавиру који је основа за даљи напредак, а “Opus conmusica” полазницима то нуди уз лиценцу.

- Када заврши ту обуку у трајању од годину дана, ученик посједује јако добру основу како би се касније могао образовати у било којем музичком смјеру - истакла је она  и додала да  то могу бити  електрична, бас, класична и акустична гитара, клавир, хармоника, затим виолина, саксофон, кларинет, труба те сценско модерно пјевање.

Из школе “Opus conmusica” са поносом истичу да су франшизни партнери и представници европских програма “Conmusica”, института чији је центар у Хамбургу.

- Наше образовно дјеловање је, за 23 године присуства у нашем граду, препознато од многих релевантних институција па смо и са поносом носиоци Плакете града Бањалука 2019. године које нам је уручено за изузетан допринос у развоју музичког образовања – казала је Бањчева.

Концерти

Из школе “Opus conmusica” наводе да их очекују наступи и концерти на којима ће ученици показати свој таленат.

Крајем маја одржаће концерт у Музеју савремене умјетности, а завршни концерт поводом краја школске године биће уприличен 24. јуна у концертној дворани Банског двора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана