Босанчић: Поскупљење паркинга није у склaду са законом

М.М.
Босанчић: Поскупљење паркинга није у склaду са законом

БАЊАЛУКА - Подсјећамо градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да доношење одлуке на овај начин о поскупљењу паркинга у Бањалуци није по закону и да не смије то радити, поручио је предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић коментаришући то што ће од наредне седмице паркинг бити скупљи.

Он је подсјетио да је законом регулисано да одлуку о поскупљењу комуналија у Бањалуци може донијети само Скупштина града, а не градоначелник сам.

- Уколико на овај начин градоначелник сам донесе одлуку о поскупљењу паркинга, у идућих пар дана ћемо ову одлуку предати у Уставни суд Републике Српске како би се оцијенила њена законитост – истакао је Босанчић.

 Он је рекао да је ова најава поскупљења тежак ударац на џеп свих грађана и подсјетио да је у марту ове године вода поскупила за 12 одсто, прикупљање и одвоз отпада за 24 одсто, а гријање грађане кошта за 19 одсто више него прошле године.

- Правдати поскупљење паркинга тиме да се жели растеретити гужве у Бањалуци је з најмању руку смијешно. Проблем гужве можете ријешити тако што ћете побољшати квалитет градског превоза набавком бољих аутобуса и увођењем више линија, а не тако што ћете дупло дићи цијене паркинга – појаснио је Босанчић.

Нове цијене дефинисане су Правилником о условима, начину коришћења, организацији, начину наплате и контроле паркирања на јавним паркиралиштима на којима је уведена наплата паркирања на подручју града Бањалуке који је објављен крајем прошле седмице у Службеном гласнику Републике Српске.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана