Bosančić: Poskupljenje parkinga nije u skladu sa zakonom

M.M.
Bosančić: Poskupljenje parkinga nije u skladu sa zakonom

BANjALUKA - Podsjećamo gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da donošenje odluke na ovaj način o poskupljenju parkinga u Banjaluci nije po zakonu i da ne smije to raditi, poručio je predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Banjaluka Boran Bosančić komentarišući to što će od naredne sedmice parking biti skuplji.

On je podsjetio da je zakonom regulisano da odluku o poskupljenju komunalija u Banjaluci može donijeti samo Skupština grada, a ne gradonačelnik sam.

- Ukoliko na ovaj način gradonačelnik sam donese odluku o poskupljenju parkinga, u idućih par dana ćemo ovu odluku predati u Ustavni sud Republike Srpske kako bi se ocijenila njena zakonitost – istakao je Bosančić.

 On je rekao da je ova najava poskupljenja težak udarac na džep svih građana i podsjetio da je u martu ove godine voda poskupila za 12 odsto, prikupljanje i odvoz otpada za 24 odsto, a grijanje građane košta za 19 odsto više nego prošle godine.

- Pravdati poskupljenje parkinga time da se želi rasteretiti gužve u Banjaluci je z najmanju ruku smiješno. Problem gužve možete riješiti tako što ćete poboljšati kvalitet gradskog prevoza nabavkom boljih autobusa i uvođenjem više linija, a ne tako što ćete duplo dići cijene parkinga – pojasnio je Bosančić.

Nove cijene definisane su Pravilnikom o uslovima, načinu korišćenja, organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja na javnim parkiralištima na kojima je uvedena naplata parkiranja na području grada Banjaluke koji je objavljen krajem prošle sedmice u Službenom glasniku Republike Srpske.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana