Босанчић: Не можемо дозволити да се граде само зграде, Борику је неопходна јавна гаража

Ј.К.
Босанчић: Не можемо дозволити да се граде само зграде, Борику је неопходна јавна гаража

БАЊАЛУКА - Не можемо више дозволити да се у Бањалуци граде само зграде, без адекватне инфраструктуре саобраћаја и паркинга, па због тога предлажемо да се на локацији између Тропик маркета и школе Вук Караџић у бањалучком насељу Борик изгради велика гаража на четири спрата.

Поручио је ово предсједник Градског одбора ДЕМОС Бањалука Боран Босанчић.

Он је рекао да је у току израда измјене дијела регулационог плана у насељу Борик.

Босанчић је појаснио да је на мјесту садашње тржнице планиран тржни центар.

- На локацији некадашње "Фруктоне" планиране су исто зграде, као и на дијелу гдје се налази дјечије игралиште. Демос предлаже да се на овој локацији, а која је значајна за живот Борика, планира изградња велике гараже са приземљем и три спрата, као и кров који би био искористив. Сматрамо да је то неопходно како Борику као добро урађеном планском насељу, тако и за цијели град, јер у Бањалуци недостају паркинзи – истакао је Босанчић.

Према његовим ријечима,  они су отворени за приједлоге и сугестије.

- Такође, у призимељу гараже би се могли налазити и пословни простори у  којима би биле смјештене занатске радње. Желим да истакнем, да се не могу само градити зграде без икаквог плана. Осим тога, ми ћемо предложити и да се на четири локације, на улазима у Бањалуку, такође изграде гараже. На тај начин ће Бањалука бити добро планиран град и биће обезбијеђен паркинг – поручио је Босанчић.

Члан предсједништва ДЕМОС Бањалука Драган Талић подсјетио је да је Борик био прво насеље које је имало бициклистичке стазе.

- Борик сада има проблем са паркингом. Становници Борика када дођу кући са посла, пола сата се се морају возати да би нашли паркинг мјесто. Зато предлажемо да се на мјесту садашње тржнице, а гдје су планиране зграде, изгради монтажна гаража са 500-600 паркинг мјеста. Она би имала улаз из Београдске и улице Реље Крилатице. Такође, битно је истаћи да је у близини школа, па би се ријешило и питање безбједности дјеце – појаснио је Талић.

Он је исто рекао да би се у приземљу могли направити и пословни простори у којима би се налазиле занатске радње које се потребне становницима.

- Како год да се договори финансирање, финансијер ће у кратком року отплатити инвеститицију. Предлажемо да објекат буде монтажни, јер ће се брже завршити – појаснио је Талић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана