Боли глава од цвјетова мака

А. С.
Боли глава од цвјетова мака

БАЊАЛУКА - Црвени цвјетови мака прекрили су поље уз само шеталиште између Ребровачког и Венеција моста. Призор је наизглед лијеп, али многи пролазници се жале на главобоље и друге сметње за које окривљују биљку која има наркотичка својства.

- Ево нас као у Авганистану. Тамо гаје мак ради опијума и то у забаченим областима, а код нас је никао на ливади у центру града. Лани су ту биле хрпе земље ископане са оближњег градилишта зарасле у траву и амброзију. Заиста сам изненађена колико је ова површина запуштена. Страх ме је да има змија. Велики је број људи који овим шеталиштем сваки дан пролазе и неопходно је да трава буде покошена. И сама сам са унуцима туда често пролазила, али више нећу - казала је једна пензионерка, која није жељела да јој наводимо име.

Како истичу из Одјељења за комуналне послове, ријеч је о приватној парцели, због чега она није предвиђена планом кошења јавних површина.

- Власници су дужни да редовно косе своје парцеле и ми ту не можемо пуно да урадимо, а даље кораке сада треба да предузму инспекција или комунална полиција. Они по пријави излазе на терен и могу наложити власнику да покоси површину - истакли су из овог одјељења.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана