Boli glava od cvjetova maka

A. S.
Boli glava od cvjetova maka

BANjALUKA - Crveni cvjetovi maka prekrili su polje uz samo šetalište između Rebrovačkog i Venecija mosta. Prizor je naizgled lijep, ali mnogi prolaznici se žale na glavobolje i druge smetnje za koje okrivljuju biljku koja ima narkotička svojstva.

- Evo nas kao u Avganistanu. Tamo gaje mak radi opijuma i to u zabačenim oblastima, a kod nas je nikao na livadi u centru grada. Lani su tu bile hrpe zemlje iskopane sa obližnjeg gradilišta zarasle u travu i ambroziju. Zaista sam iznenađena koliko je ova površina zapuštena. Strah me je da ima zmija. Veliki je broj ljudi koji ovim šetalištem svaki dan prolaze i neophodno je da trava bude pokošena. I sama sam sa unucima tuda često prolazila, ali više neću - kazala je jedna penzionerka, koja nije željela da joj navodimo ime.

Kako ističu iz Odjeljenja za komunalne poslove, riječ je o privatnoj parceli, zbog čega ona nije predviđena planom košenja javnih površina.

- Vlasnici su dužni da redovno kose svoje parcele i mi tu ne možemo puno da uradimo, a dalje korake sada treba da preduzmu inspekcija ili komunalna policija. Oni po prijavi izlaze na teren i mogu naložiti vlasniku da pokosi površinu - istakli su iz ovog odjeljenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana