Богојављенска литија и пливање за часним крстом у недјељу

А.С.
Богојављенска литија и пливање за часним крстом у недјељу

БАЊАЛУКА - Поводом великог хришћанског празника Богојављења у недјељу, 19. јануара, биће одржана богојављенска литија и пливање за Часни крст, а ове године прослава ће протећи у знаку подршке за очување народа и светиња Српске православне цркве у Црној Гори.

Секретар Његовог преоствештенства епископа бањалучког Јефрема протођакон Радојица Жагран казао је да је организациони одбор одлучио да заједно са благовјерним народом упути поруку подршке српском народу у Црној Гори.

- На челу литије биће развијен натпис са поруком подршке борби наше Цркве и народа у очувању светиња које су угрожене спорним законом о слободи вјероисповјести – казао је протођакон Радојица Жагран.

Централна прослава започеће у девет часова Светом архијерејском литургијом у Храму Христа Спаситеља, а након литургије у 12 часова, испред Храма кренуће Богојављенска литија улицама ка ка Градском мосту, односно мосту Патре, гдје ће бити обављено водоосвећење са спуштањем Часног крста у ријеку Врбас и пливање за крст.

Из Бањалучке епархије, позвали су вјернике да тог дана узму молитвено учешће у литургији и у свечаној литији, како би у што већем броју обиљежили празник и послали слику подршке српском народу у Црној Гори.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана