Bogojavljenska litija i plivanje za časnim krstom u nedjelju

A.S.
Bogojavljenska litija i plivanje za časnim krstom u nedjelju

BANjALUKA - Povodom velikog hrišćanskog praznika Bogojavljenja u nedjelju, 19. januara, biće održana bogojavljenska litija i plivanje za Časni krst, a ove godine proslava će proteći u znaku podrške za očuvanje naroda i svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

Sekretar Njegovog preostveštenstva episkopa banjalučkog Jefrema protođakon Radojica Žagran kazao je da je organizacioni odbor odlučio da zajedno sa blagovjernim narodom uputi poruku podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.

- Na čelu litije biće razvijen natpis sa porukom podrške borbi naše Crkve i naroda u očuvanju svetinja koje su ugrožene spornim zakonom o slobodi vjeroispovjesti – kazao je protođakon Radojica Žagran.

Centralna proslava započeće u devet časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Hrista Spasitelja, a nakon liturgije u 12 časova, ispred Hrama krenuće Bogojavljenska litija ulicama ka ka Gradskom mostu, odnosno mostu Patre, gdje će biti obavljeno vodoosvećenje sa spuštanjem Časnog krsta u rijeku Vrbas i plivanje za krst.

Iz Banjalučke eparhije, pozvali su vjernike da tog dana uzmu molitveno učešće u liturgiji i u svečanoj litiji, kako bi u što većem broju obilježili praznik i poslali sliku podrške srpskom narodu u Crnoj Gori.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana