Билчар: Почиње градња вртића на Петрићевцу

ELTA TV
Билчар: Почиње градња вртића на Петрићевцу

“У сриједу шестог новембра уводимо извођача у посао. Уз подршку Владе Србије, наставља се друга фаза изградња амбуланте, вртића и мјесне заједнице на Петрићевцу. Почиње градња вртића” Најавио је ово гостујући у емисији Бањалучка хроника, Петар Билчар, начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука.

Говорећи о вртићима, Билчар је истакао да је приведена крају реконструкција објекта Јежева кућица. “У овом вртићу смо радили кров, фасаду и столарију. У договору са партнерима на овом послу, са УНДП-ијем, договорили смо да се изврши још и замјена санитарија, тако да ћемо и то урадити у наредном периоду,” казао је Билчар. Он је напоменуо да пренамјена објекта Градске развојне агенције у вртић такође тече према плану, а да ће након тога на ред доћи објекат одмах поред Јежеве кућице, односно објекат у којем је некада било смјештено Удружење жена Дуга. Како ствари сада стоје, идуће године би требао бити завршен и опремљен вртић Колибри, а управо према плану за наредну  годину, предвиђена је градња вртића у Куљанима и још један вртић у Обилићеву.

Говорећи о друштвеним домовима, начелник Билчар је нагласио да се тренутно ради на санацији објекта у Мишином Хану а да је у току тендер за реконструкцију једног дијела друштвеног дома у Пискавици, гдје је планирана санација крова, замјена столарије и санитарија. Замјена столарије предвиђена је у дому у Залужанима, док су у плану за идућу годину домови у Сарачици и Рекавицама.

Одговарајући на питање, шта ће се десити са Грађишом, гдје су мјештани у неколико наврата протестовали, тражећи да овај простор буде дјечје игралиште и парк, начелник Билчар је напоменуо, да је у току пројектовање. Он је нагласио да је било захтјева и од  једне и од друге групе станара који живе у овом дијелу града. “Ми ћемо помно саслушати захтјеве и сигурно нећемо донијети никакву одлуку која би била противна жељи наших суграђана. Жеља нам је да се тај простор оплемени и да живот наших суграђана који живе на том простору буде квалитетнији, тако да ћемо тај пројекат и водити у том смјеру. Заједно ћемо доћи до рјешења” рекао је Билчар гостујући у емисији Бањалучка хроника ЕЛТА ТВ.    

Говорећи о пројектима водоснабдјевања, Билчар је истакао да је у току реализација пројекта “Вода 1” тешког близу осам милиона марака, да се тренутно ради дио система Црно врело од Чокорских поља према Горњој Пискавици, да је сљедећа на реду Радосавска, те да се ради пуном паром и у насељу Чесма. У оквиру овог пројекта ускоро би требали почети радови у Зеленом виру. Радови на систему Бањица – Рекавице су приведени крају, и у току је тестна фаза, нагласио је Билчар.    

На крају, начелник Одјељења за комуналне послове је рекао да је у току тендерска процедура за градњу новог фудбалског терена на Бањалучком пољу који би требао бити готов на љето идуће године. Гостовање у Бањалучкој хроници закључио је апелом нашим суграђанима да не одлажу отпад поред контејнера, те да је Чистоћа стимулативним цијенама, изашла у сусрет суграђанима за одвоз крупног отпада, гдје се за одвоз рецимо старог фрижудера или плакара сада плаћа 10 КМ + ПДВ по комаду. Циљ је да се, закључује Билчар, стимулишу наши суграђани да не одлажу крупни отпад свугдје стварајући тако дивље депоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана