Bilčar: Počinje gradnja vrtića na Petrićevcu

ELTA TV
Bilčar: Počinje gradnja vrtića na Petrićevcu

“U srijedu šestog novembra uvodimo izvođača u posao. Uz podršku Vlade Srbije, nastavlja se druga faza izgradnja ambulante, vrtića i mjesne zajednice na Petrićevcu. Počinje gradnja vrtića” Najavio je ovo gostujući u emisiji Banjalučka hronika, Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove grada Banjaluka.

Govoreći o vrtićima, Bilčar je istakao da je privedena kraju rekonstrukcija objekta Ježeva kućica. “U ovom vrtiću smo radili krov, fasadu i stolariju. U dogovoru sa partnerima na ovom poslu, sa UNDP-ijem, dogovorili smo da se izvrši još i zamjena sanitarija, tako da ćemo i to uraditi u narednom periodu,” kazao je Bilčar. On je napomenuo da prenamjena objekta Gradske razvojne agencije u vrtić takođe teče prema planu, a da će nakon toga na red doći objekat odmah pored Ježeve kućice, odnosno objekat u kojem je nekada bilo smješteno Udruženje žena Duga. Kako stvari sada stoje, iduće godine bi trebao biti završen i opremljen vrtić Kolibri, a upravo prema planu za narednu  godinu, predviđena je gradnja vrtića u Kuljanima i još jedan vrtić u Obilićevu.

Govoreći o društvenim domovima, načelnik Bilčar je naglasio da se trenutno radi na sanaciji objekta u Mišinom Hanu a da je u toku tender za rekonstrukciju jednog dijela društvenog doma u Piskavici, gdje je planirana sanacija krova, zamjena stolarije i sanitarija. Zamjena stolarije predviđena je u domu u Zalužanima, dok su u planu za iduću godinu domovi u Saračici i Rekavicama.

Odgovarajući na pitanje, šta će se desiti sa Građišom, gdje su mještani u nekoliko navrata protestovali, tražeći da ovaj prostor bude dječje igralište i park, načelnik Bilčar je napomenuo, da je u toku projektovanje. On je naglasio da je bilo zahtjeva i od  jedne i od druge grupe stanara koji žive u ovom dijelu grada. “Mi ćemo pomno saslušati zahtjeve i sigurno nećemo donijeti nikakvu odluku koja bi bila protivna želji naših sugrađana. Želja nam je da se taj prostor oplemeni i da život naših sugrađana koji žive na tom prostoru bude kvalitetniji, tako da ćemo taj projekat i voditi u tom smjeru. Zajedno ćemo doći do rješenja” rekao je Bilčar gostujući u emisiji Banjalučka hronika ELTA TV.    

Govoreći o projektima vodosnabdjevanja, Bilčar je istakao da je u toku realizacija projekta “Voda 1” teškog blizu osam miliona maraka, da se trenutno radi dio sistema Crno vrelo od Čokorskih polja prema Gornjoj Piskavici, da je sljedeća na redu Radosavska, te da se radi punom parom i u naselju Česma. U okviru ovog projekta uskoro bi trebali početi radovi u Zelenom viru. Radovi na sistemu Banjica – Rekavice su privedeni kraju, i u toku je testna faza, naglasio je Bilčar.    

Na kraju, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove je rekao da je u toku tenderska procedura za gradnju novog fudbalskog terena na Banjalučkom polju koji bi trebao biti gotov na ljeto iduće godine. Gostovanje u Banjalučkoj hronici zaključio je apelom našim sugrađanima da ne odlažu otpad pored kontejnera, te da je Čistoća stimulativnim cijenama, izašla u susret sugrađanima za odvoz krupnog otpada, gdje se za odvoz recimo starog frižudera ili plakara sada plaća 10 KM + PDV po komadu. Cilj je da se, zaključuje Bilčar, stimulišu naši sugrađani da ne odlažu krupni otpad svugdje stvarajući tako divlje deponije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana