Бициклијадом обиљежен Дан без аутомобила

Срна
Бициклијадом обиљежен Дан без аутомобила

БАЊАЛУКА - Бициклијадом улицама Бањалуке вечерас је у овом граду обиљежен Дан без аутомобила, као централни догађај Европске седмице мобилности, коју организује још 3.000 градова из цијелог свијета.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић, који се придружио бициклијади, рекао је да Град пуно ради на промоцији бициклизма и једне другачије врсте мобилности кроз центар града, саопштено је из бањалучке управе града.

Он је навео да је у плану да се поред зграде Градске управе, Српском улицом према источном транзиту направи нова бициклистичка стаза, те да се на коловозу главних улица означе бициклистичке траке.

Послије данашње бициклијаде, за учеснике је организована томбола са богатим фондом награда.

Међу главним наградама, додијељени су електрични бицикл и тротинет које је обезбиједила Европска унија у БиХ.

Град Бањалука обезбиједио је бицикл, а у име Града награде је уручила савјетник градоначелника за друштвене дјелатности Милада Шукало.

Организатори ове, 20. по реду бициклијаде су удружење Бањалучка критична маса и Центар за животну средину, уз подршку Града Бањалука.

Поводом Дана без аутомобила, у централној градској улици био је обустављен саобраћај од 12.00 до 21.00 час, на дионици од Народног позоришта Републике Српске до Парка Петар Кочић за сва возила, осим за аутобусе.

“Крећимо се одрживо! Останимо здрави!” - слоган је овогодишње Европске седмице мобилности која је у Бањалуци обиљежена бројним активностима од 16. до 22. септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана