Biciklijadom obilježen Dan bez automobila

Srna
Biciklijadom obilježen Dan bez automobila

BANjALUKA - Biciklijadom ulicama Banjaluke večeras je u ovom gradu obilježen Dan bez automobila, kao centralni događaj Evropske sedmice mobilnosti, koju organizuje još 3.000 gradova iz cijelog svijeta.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji se pridružio biciklijadi, rekao je da Grad puno radi na promociji biciklizma i jedne drugačije vrste mobilnosti kroz centar grada, saopšteno je iz banjalučke uprave grada.

On je naveo da je u planu da se pored zgrade Gradske uprave, Srpskom ulicom prema istočnom tranzitu napravi nova biciklistička staza, te da se na kolovozu glavnih ulica označe biciklističke trake.

Poslije današnje biciklijade, za učesnike je organizovana tombola sa bogatim fondom nagrada.

Među glavnim nagradama, dodijeljeni su električni bicikl i trotinet koje je obezbijedila Evropska unija u BiH.

Grad Banjaluka obezbijedio je bicikl, a u ime Grada nagrade je uručila savjetnik gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Organizatori ove, 20. po redu biciklijade su udruženje Banjalučka kritična masa i Centar za životnu sredinu, uz podršku Grada Banjaluka.

Povodom Dana bez automobila, u centralnoj gradskoj ulici bio je obustavljen saobraćaj od 12.00 do 21.00 čas, na dionici od Narodnog pozorišta Republike Srpske do Parka Petar Kočić za sva vozila, osim za autobuse.

“Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!” - slogan je ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti koja je u Banjaluci obilježena brojnim aktivnostima od 16. do 22. septembra.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana