Без саобраћаја у центру града

Срна
Без саобраћаја у центру града

БАЊАЛУКА - У центру Бањалуке данас је обустављен саобраћај за сва моторна возила, поводом Свјетског дана без аутомобила, а биће одржана и традиционалном 21. Бањалучка бициклија под називом "Два су точка довољна".

Саобраћај је обустављен од 9.00 до 20.00 часова у Улици краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Алеје Светог Саве до раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ, наводе из Градске управе.

За вријеме трајања обуставе биће извршено и мјерење аерозагађења покретном еколошком станицом у центру града, како би се упоредили подаци када је саобраћај обустављен и када се одвија.

Дан без аутомобила биће обиљежен и традиционалном 21. Бањалучка бициклијадом под називом "Два су точка довољна" у организацији Бањалучке критичне масе и Центра за животну средину и подршку града Бањалука.

Регистрација учесника почиње у 17.00 часова на паркингу код "Краша", а старт је заказан за 18.00 часова. Бициклијада ће кренути са паркинга код "Краша".

Осим добре забаве и угодног дружења, припремљена је томбола са богатим наградним фондом, а биће додијељена приколица за бицикл, више од 10 бицикала, електронични тротинет, кациге, звонца, те друге вриједне награде, које су обезбиједили град Бањалука, Делегација ЕУ у БиХ, Спорт шоп "Шимано" и Про кредит банка.

Осим 21. Бањалучке бициклијаде, а у сарадњи града Бањалуке са Ауто-мото савезом Републике Српске, данас ће од 10.00 до 13.00 часова на Тргу Крајине бити одржано такмичење у вожњи бицикла на полигону спретности за најмлађе суграђане.

Обустава саобраћаја се неће односити на јавни превоз грађана.

Све активности су организоване у оквиру обиљежавања Европске седмице мобилности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана