Bez saobraćaja u centru grada

Srna
Bez saobraćaja u centru grada

BANjALUKA - U centru Banjaluke danas je obustavljen saobraćaj za sva motorna vozila, povodom Svjetskog dana bez automobila, a biće održana i tradicionalnom 21. Banjalučka biciklija pod nazivom "Dva su točka dovoljna".

Saobraćaj je obustavljen od 9.00 do 20.00 časova u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Aleje Svetog Save do raskrsnice sa Ulicom Marije Bursać, navode iz Gradske uprave.

Za vrijeme trajanja obustave biće izvršeno i mjerenje aerozagađenja pokretnom ekološkom stanicom u centru grada, kako bi se uporedili podaci kada je saobraćaj obustavljen i kada se odvija.

Dan bez automobila biće obilježen i tradicionalnom 21. Banjalučka biciklijadom pod nazivom "Dva su točka dovoljna" u organizaciji Banjalučke kritične mase i Centra za životnu sredinu i podršku grada Banjaluka.

Registracija učesnika počinje u 17.00 časova na parkingu kod "Kraša", a start je zakazan za 18.00 časova. Biciklijada će krenuti sa parkinga kod "Kraša".

Osim dobre zabave i ugodnog druženja, pripremljena je tombola sa bogatim nagradnim fondom, a biće dodijeljena prikolica za bicikl, više od 10 bicikala, elektronični trotinet, kacige, zvonca, te druge vrijedne nagrade, koje su obezbijedili grad Banjaluka, Delegacija EU u BiH, Sport šop "Šimano" i Pro kredit banka.

Osim 21. Banjalučke biciklijade, a u saradnji grada Banjaluke sa Auto-moto savezom Republike Srpske, danas će od 10.00 do 13.00 časova na Trgu Krajine biti održano takmičenje u vožnji bicikla na poligonu spretnosti za najmlađe sugrađane.

Obustava saobraćaja se neće odnositi na javni prevoz građana.

Sve aktivnosti su organizovane u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana