Без “Бањ буса” у скорије вријеме

А. С.
Без “Бањ буса” у скорије вријеме

БАЊАЛУКА - Због тренутне епидемиолошке ситуације и немогућности да буду испуњена ограничења прописана од Института за јавно здравство, успостављање превоза панорамским “Бањ бусом” на најпознатије градско излетиште Бањ брдо не очекује се у скорије вријеме, потврдио је начелник Одјељења за саобраћај Славиша Сандић.

Додао је да ће линија бити успостављена чим се за то створе услови.

- Прошле године са превозником је потписан уговор на три године и ми смо спремни, међутим, актуелна епидемиолошка ситуација не дозвољава да почнемо са радом. Тешко је у мини-бусу испоштовати мјере обавезне социјалне дистанце и максималне попуњености до 50 одсто - казао је Сандић за “Глас Српске”.

Он је изразио наду да ће се и тренутна ситуација у вези са вирусом корона ускоро поправити и да ће почети реализација планираних активности.

- И прошле године “Бањ бус” је кренуо нешто касније због проблема са јавним позивом, а ове године имамо епидемију вируса корона. Заинтересованост за панорамски бус је велика, а критике грађана и туриста и више него позитивне и због тога нам је жао што грађани немају прилику да уживају у овој туристичкој понуди. Међутим, овај пут је у питању била виша сила и надамо се да ће и “Бањ бус”  ускоро поново почети да вози - истакао је Сандић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана