Bez “Banj busa” u skorije vrijeme

A. S.
Bez “Banj busa” u skorije vrijeme

BANjALUKA - Zbog trenutne epidemiološke situacije i nemogućnosti da budu ispunjena ograničenja propisana od Instituta za javno zdravstvo, uspostavljanje prevoza panoramskim “Banj busom” na najpoznatije gradsko izletište Banj brdo ne očekuje se u skorije vrijeme, potvrdio je načelnik Odjeljenja za saobraćaj Slaviša Sandić.

Dodao je da će linija biti uspostavljena čim se za to stvore uslovi.

- Prošle godine sa prevoznikom je potpisan ugovor na tri godine i mi smo spremni, međutim, aktuelna epidemiološka situacija ne dozvoljava da počnemo sa radom. Teško je u mini-busu ispoštovati mjere obavezne socijalne distance i maksimalne popunjenosti do 50 odsto - kazao je Sandić za “Glas Srpske”.

On je izrazio nadu da će se i trenutna situacija u vezi sa virusom korona uskoro popraviti i da će početi realizacija planiranih aktivnosti.

- I prošle godine “Banj bus” je krenuo nešto kasnije zbog problema sa javnim pozivom, a ove godine imamo epidemiju virusa korona. Zainteresovanost za panoramski bus je velika, a kritike građana i turista i više nego pozitivne i zbog toga nam je žao što građani nemaju priliku da uživaju u ovoj turističkoj ponudi. Međutim, ovaj put je u pitanju bila viša sila i nadamo se da će i “Banj bus”  uskoro ponovo početi da vozi - istakao je Sandić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana