Бесплатне матуре поклон града

Катарина Шапоња
Бесплатне матуре поклон града

Матура је догађај који цијелог живота остаје у најљепшем сјећању, а још је љепше знати да родни град мисли на своје школарце и жели да им помогне.

Овако је ученик средње Електротехничке школе “Никола Тесла” Алекса Кошчица прокоментарисао најаву градоначелника да ће град финансирати матурске прославе.

- Свјесни да је ово догађај који остаје заувијек у лијепом сјећању одлучили смо да и ове, као и прошле године, све средњошколске матуре буду бесплатне - најавио је градоначелник Драшко Станивуковић.

Он је истакао да је ово поклон за матуранте поводом Дана града.

- Срећно матуранти и нека нам је срећан Дан града - поручио је градоначелник.

Како наводе из Градске управе, да би добили бесплатну матуру потребно је да ученици предају захтјев и приложе одређену документацију приликом преузимања ваучера за суфинансирање трошкова прославе, које ће бити организовано 25. априла у спортској дворани “Борик” са почетком у 12 часова.

- Ове захтјеве доставили смо свим средњим школама на подручју града Бањалуке, како би их подијелили ученицима завршних разреда - навели су из Одјељења за друштвене дјелатности.

Истакли су да су упутили позив свим средњим школама уз молбу за помоћ и сарадњу, како би што ефикасније реализовали уплате новца матурантима.

- Да би остварили право на суфинансирање трошкова за прославу матурске вечери, потребно је да матуранти приликом преузимања ваучера предају попуњен захтјев, заједно са фотокопијом личне карте и фотокопијом броја текућег рачуна матуранта или родитеља односно старатеља, уколико је матурант малољетан - објаснили су из одјељења.

Представници средњих школа истичу да је ово један од периода године када су највећи удари на кућне буџете те вјерују да родитељи цијене овај гест градских власти.

Директор Пољопривредне школе Бојан Бакал рекао је да ће око 80 ученика ове године имати прилику да бесплатно прослави матуру и заблиста у најљепшим хаљинама и одијелима у хотелу “Босна”.

- Било која помоћ је добродошла, поготово ученицима и родитељима у доба инфлације - истакао је Бојан Бакал.

Предсједник Актива директора средњих школа Љубан Бајић такође је веома задовољан што се пракса бесплатних матура наставља и ове године те истиче како ће то олакшати свим родитељима.

Припреме

Матуранти су увелико почели са припремама за незаборавну ноћ. Жеља сваког од њих је да заблиста на матурској прослави и обуче најљепшу елегантну хаљину и одијело. Обилазе бутике, заказују фризерске и козметичке третмане како би тај дан зрачили својом појавом. Поклон за матуранте, подовом Дана града, ученици су прихватили са радошћу истичући да ће новац, којим су планирали да плате прославу, моћи да уложе у одјевне комбинације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана