Besplatne mature poklon grada

Katarina Šaponja
Besplatne mature poklon grada

Matura je događaj koji cijelog života ostaje u najljepšem sjećanju, a još je ljepše znati da rodni grad misli na svoje školarce i želi da im pomogne.

Ovako je učenik srednje Elektrotehničke škole “Nikola Tesla” Aleksa Koščica prokomentarisao najavu gradonačelnika da će grad finansirati maturske proslave.

- Svjesni da je ovo događaj koji ostaje zauvijek u lijepom sjećanju odlučili smo da i ove, kao i prošle godine, sve srednjoškolske mature budu besplatne - najavio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

On je istakao da je ovo poklon za maturante povodom Dana grada.

- Srećno maturanti i neka nam je srećan Dan grada - poručio je gradonačelnik.

Kako navode iz Gradske uprave, da bi dobili besplatnu maturu potrebno je da učenici predaju zahtjev i prilože određenu dokumentaciju prilikom preuzimanja vaučera za sufinansiranje troškova proslave, koje će biti organizovano 25. aprila u sportskoj dvorani “Borik” sa početkom u 12 časova.

- Ove zahtjeve dostavili smo svim srednjim školama na području grada Banjaluke, kako bi ih podijelili učenicima završnih razreda - naveli su iz Odjeljenja za društvene djelatnosti.

Istakli su da su uputili poziv svim srednjim školama uz molbu za pomoć i saradnju, kako bi što efikasnije realizovali uplate novca maturantima.

- Da bi ostvarili pravo na sufinansiranje troškova za proslavu maturske večeri, potrebno je da maturanti prilikom preuzimanja vaučera predaju popunjen zahtjev, zajedno sa fotokopijom lične karte i fotokopijom broja tekućeg računa maturanta ili roditelja odnosno staratelja, ukoliko je maturant maloljetan - objasnili su iz odjeljenja.

Predstavnici srednjih škola ističu da je ovo jedan od perioda godine kada su najveći udari na kućne budžete te vjeruju da roditelji cijene ovaj gest gradskih vlasti.

Direktor Poljoprivredne škole Bojan Bakal rekao je da će oko 80 učenika ove godine imati priliku da besplatno proslavi maturu i zablista u najljepšim haljinama i odijelima u hotelu “Bosna”.

- Bilo koja pomoć je dobrodošla, pogotovo učenicima i roditeljima u doba inflacije - istakao je Bojan Bakal.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Ljuban Bajić takođe je veoma zadovoljan što se praksa besplatnih matura nastavlja i ove godine te ističe kako će to olakšati svim roditeljima.

Pripreme

Maturanti su uveliko počeli sa pripremama za nezaboravnu noć. Želja svakog od njih je da zablista na maturskoj proslavi i obuče najljepšu elegantnu haljinu i odijelo. Obilaze butike, zakazuju frizerske i kozmetičke tretmane kako bi taj dan zračili svojom pojavom. Poklon za maturante, podovom Dana grada, učenici su prihvatili sa radošću ističući da će novac, kojim su planirali da plate proslavu, moći da ulože u odjevne kombinacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Vjenčani
Vjenčani
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana