"Бема": Захваљујући мјерама Владе РС спасено 1.200 радних мјеста

Srna
"Бема": Захваљујући мјерама Владе РС спасено 1.200 радних мјеста

БАЊАЛУКА - Технички директор бањалучке Фабрике обуће "Бема" Маринко Умичевић рекао је да је, захваљујући мјерама Владе Републике Српске које се односе на исплату бруто плата радницима у фирмама којима због вируса корона није био омогућен рад, спасено 1.200 радних мјеста у овој фабрици.


"Захваљујем Влади Српске на челу са премијером Радованом Вишковићем на помоћи и дај Боже да се ово никада не понови. Да није било њихових мјера Бема би била угашена, а радници послати кућама", рекао је Умичевић Срни.

Он је изразио велику захвалност министру финансија Српске Зори Видовић, Пореској управи, као и предсједнику Српске Жељки Цвијановић и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Умичевић је нагласио да Влада Српске није исплатила минималну плату и доприносе, "Бема" не би могла да ради, додавши да су због пандемије вируса корона у априлу, када нису радили, изгубили око 1,4 милиона КМ.

"Нисмо радили ни скоро пола марта, али су сачувана мјеста, производња је покренута 3. маја. У мају смо већ зарадили пуне плате, уплаћујемо и доприносе. Ово је била велика витаминска ињекција и немамо ријечи којима бисмо изразили захвалност за мјере Владе", рекао је он.

Говорећи о онима који нападају ове потезе, Умичевић је указао да они који раде на црно не могу да траже од Владе Српске помоћ, додавши да постоје предуслови, а главни је да поштују државу Републику Српску и редовно исплаћују плате и дориносе за раднике.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана