"Bema": Zahvaljujući mjerama Vlade RS spaseno 1.200 radnih mjesta

Srna
"Bema": Zahvaljujući mjerama Vlade RS spaseno 1.200 radnih mjesta

BANjALUKA - Tehnički direktor banjalučke Fabrike obuće "Bema" Marinko Umičević rekao je da je, zahvaljujući mjerama Vlade Republike Srpske koje se odnose na isplatu bruto plata radnicima u firmama kojima zbog virusa korona nije bio omogućen rad, spaseno 1.200 radnih mjesta u ovoj fabrici.


"Zahvaljujem Vladi Srpske na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem na pomoći i daj Bože da se ovo nikada ne ponovi. Da nije bilo njihovih mjera Bema bi bila ugašena, a radnici poslati kućama", rekao je Umičević Srni.

On je izrazio veliku zahvalnost ministru finansija Srpske Zori Vidović, Poreskoj upravi, kao i predsjedniku Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku.

Umičević je naglasio da Vlada Srpske nije isplatila minimalnu platu i doprinose, "Bema" ne bi mogla da radi, dodavši da su zbog pandemije virusa korona u aprilu, kada nisu radili, izgubili oko 1,4 miliona KM.

"Nismo radili ni skoro pola marta, ali su sačuvana mjesta, proizvodnja je pokrenuta 3. maja. U maju smo već zaradili pune plate, uplaćujemo i doprinose. Ovo je bila velika vitaminska injekcija i nemamo riječi kojima bismo izrazili zahvalnost za mjere Vlade", rekao je on.

Govoreći o onima koji napadaju ove poteze, Umičević je ukazao da oni koji rade na crno ne mogu da traže od Vlade Srpske pomoć, dodavši da postoje preduslovi, a glavni je da poštuju državu Republiku Srpsku i redovno isplaćuju plate i dorinose za radnike.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana