Отварање ''Бастиона'' обрадовало Бањалучане

Невена Рељић
Отварање ''Бастиона'' обрадовало Бањалучане

БАЊАЛУКА- Хуманитарна организација ''Срби за Србе'' у сарадњи са бредном Српска Авангарда отворила је јуче први бутик у Републици Српској који се налази на спрату Градске тржнице.

Генерални секретар ХО ''Срби за Србе'' Саша Вигњевић рекао је за ''Глас Српске'' да се годинама кује иницијатива да се отвори овај бутик.

-Добијали смо десетине мејлова, порука и позива када ћемо отворити бутик. Власници Српске Авангарде су момци који су дуго били волонтери наше организације и који су покренули ''СзС'' причу о овом граду, тако да смо послије неколико година заједно успјели отварити бутик – навео је Вигњевић.

Додао је да се бутик зове ''Бастион'' јер их је инспирисала мајица ''Бастион српства'' која је распродата у рекордном броју.

Представник ХО ''Срби за Србе'' у Републици Српској Александар Мршић казао је да се у бутику могу пронаћи разни производи.

- Чињење добрих дијела нас је превасходно и окупило јер је заиста посебан осјећај помоћи некоме, тако да ће продаја ових производа помоћи сакупљању средстава којима помажемо више хиљада дјеце и њихових родитеља – рекао је Мршић.

Мукотрпна санација простора је трајала више од три мјесец али уз помоћ волонтера широм Српске, '' Бастион'' је угедао свјетлост дана.

- Имам заиста позитивне прогнозе кадаје у питању овај бутик. Наша вата су широм отворена свима. Очекујем да ће ово бити прави ''бум''– истакао је Мршић

Власници Српске Авангарде Миодраг Симић и Петар Јовичић истичу за ''Глас Српске'' да су поносни  потпуно домаћом производњом њиховог бренда.

 - Трудимо се привући пажњу квалитетом и кројем производа. Штампамо мајице, покренули смо фирму која се бави тиме, наше жене шију артикле тако да се овим  храни неколико породица. Сви наши производи су у потпуности произведени у РС– рекао је Симић.

Додао је да жели да у будућности као што се код нас носе мајице бренда ''Напипирји'' са норвешком заставом, неко у Норвешкој носи мајицу ''Српске Авангарде''.

Петар Јовичић се  сјећа почетака и труда да донесу квалитет достојан нашег народа и бренда којег граде, јер у БиХ нису имали никакве могућности.

- Српска Авангарда је бренд који његује  традицију нашег народа и никада се нећемо стидјети наше тробојке, орла, хероја прошлости али ћемо радити и урбане ствари. Комбинација модерног и традиционалног у суштини предстаљва Српску Авангарду-рекао је Јовичић.

На њиховим производима наћићете мотиве Стефана Немање, мотиве из домаћих филмова, слике и конотације људи наше средине.

-Ускоро планирмо праву женску колекцију, а не мушку одјећу адаптирану женској. Не бјежимо ни од боја које њежнији пол више воли. Бутик вуче озбиљност тако да ћемо увијек морати бити ажурни-закључио је Јовичић.

Цијене

Цијене мајица ХО ''СзС'' су 25КМ, дуксеви 65КМ, застава 24 КМ, капа 15 КМ, значка 8 КМ, привјесак 7 КМ, дјечија мајица 20КМ, каиш 40 КМ а још се многобројни производи могу пронаћи у овом бутику.

Ове седмице поло мајице Српске Авангарде ће бити снижене на 30 КМ.

-Класик мајице су 25, дуксеви с акапуљачом, банданом, учкуром и слично су 75 КМ, сви остали без капуљаче су 60 КМ, а капе су 15 КМ – рекао је Јовичић.

Бутик радним данима ради од 11 до 18, а суботом од 12 до 17 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана