Otvaranje ''Bastiona'' obradovalo Banjalučane

Nevena Reljić
Otvaranje ''Bastiona'' obradovalo Banjalučane

BANjALUKA- Humanitarna organizacija ''Srbi za Srbe'' u saradnji sa brednom Srpska Avangarda otvorila je juče prvi butik u Republici Srpskoj koji se nalazi na spratu Gradske tržnice.

Generalni sekretar HO ''Srbi za Srbe'' Saša Vignjević rekao je za ''Glas Srpske'' da se godinama kuje inicijativa da se otvori ovaj butik.

-Dobijali smo desetine mejlova, poruka i poziva kada ćemo otvoriti butik. Vlasnici Srpske Avangarde su momci koji su dugo bili volonteri naše organizacije i koji su pokrenuli ''SzS'' priču o ovom gradu, tako da smo poslije nekoliko godina zajedno uspjeli otvariti butik – naveo je Vignjević.

Dodao je da se butik zove ''Bastion'' jer ih je inspirisala majica ''Bastion srpstva'' koja je rasprodata u rekordnom broju.

Predstavnik HO ''Srbi za Srbe'' u Republici Srpskoj Aleksandar Mršić kazao je da se u butiku mogu pronaći razni proizvodi.

- Činjenje dobrih dijela nas je prevashodno i okupilo jer je zaista poseban osjećaj pomoći nekome, tako da će prodaja ovih proizvoda pomoći sakupljanju sredstava kojima pomažemo više hiljada djece i njihovih roditelja – rekao je Mršić.

Mukotrpna sanacija prostora je trajala više od tri mjesec ali uz pomoć volontera širom Srpske, '' Bastion'' je ugedao svjetlost dana.

- Imam zaista pozitivne prognoze kadaje u pitanju ovaj butik. Naša vata su širom otvorena svima. Očekujem da će ovo biti pravi ''bum''– istakao je Mršić

Vlasnici Srpske Avangarde Miodrag Simić i Petar Jovičić ističu za ''Glas Srpske'' da su ponosni  potpuno domaćom proizvodnjom njihovog brenda.

 - Trudimo se privući pažnju kvalitetom i krojem proizvoda. Štampamo majice, pokrenuli smo firmu koja se bavi time, naše žene šiju artikle tako da se ovim  hrani nekoliko porodica. Svi naši proizvodi su u potpunosti proizvedeni u RS– rekao je Simić.

Dodao je da želi da u budućnosti kao što se kod nas nose majice brenda ''Napipirji'' sa norveškom zastavom, neko u Norveškoj nosi majicu ''Srpske Avangarde''.

Petar Jovičić se  sjeća početaka i truda da donesu kvalitet dostojan našeg naroda i brenda kojeg grade, jer u BiH nisu imali nikakve mogućnosti.

- Srpska Avangarda je brend koji njeguje  tradiciju našeg naroda i nikada se nećemo stidjeti naše trobojke, orla, heroja prošlosti ali ćemo raditi i urbane stvari. Kombinacija modernog i tradicionalnog u suštini predstaljva Srpsku Avangardu-rekao je Jovičić.

Na njihovim proizvodima naćićete motive Stefana Nemanje, motive iz domaćih filmova, slike i konotacije ljudi naše sredine.

-Uskoro planirmo pravu žensku kolekciju, a ne mušku odjeću adaptiranu ženskoj. Ne bježimo ni od boja koje nježniji pol više voli. Butik vuče ozbiljnost tako da ćemo uvijek morati biti ažurni-zaključio je Jovičić.

Cijene

Cijene majica HO ''SzS'' su 25KM, duksevi 65KM, zastava 24 KM, kapa 15 KM, značka 8 KM, privjesak 7 KM, dječija majica 20KM, kaiš 40 KM a još se mnogobrojni proizvodi mogu pronaći u ovom butiku.

Ove sedmice polo majice Srpske Avangarde će biti snižene na 30 KM.

-Klasik majice su 25, duksevi s akapuljačom, bandanom, učkurom i slično su 75 KM, svi ostali bez kapuljače su 60 KM, a kape su 15 KM – rekao je Jovičić.

Butik radnim danima radi od 11 do 18, a subotom od 12 do 17 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana